Helle Bornstein

Drømmer du om strammere rumpe? Da bør du trene helt andre muskler!

- Du bør ikke ha dette som eneste mål når du går inn på treningssenteret, advarer treningsekspert.

STYRKETRENING: - Selv om du fint også kan jobbe med å stramme opp rumpa bør du ikke ha dette som eneste mål når du går inn på treningssenteret, sier treningsekspert Cornelis Elander. Foto: NTB Scanpix
STYRKETRENING: - Selv om du fint også kan jobbe med å stramme opp rumpa bør du ikke ha dette som eneste mål når du går inn på treningssenteret, sier treningsekspert Cornelis Elander. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av målene vi i KK.no-redaksjonen har når vi går på trening er å stramme opp og forme rumpa, men ifølge treningsekspertene burde ikke dette være det eneste vi fokuserer på når vi entrer treningssenteret. 

- Selv om du fint også kan jobbe med å stramme opp rumpa, bør du ikke ha dette som eneste mål når du går inn på treningssenteret. Dette fordi det da ofte kan holde deg tilbake fra nettopp å oppnå det du ønsker deg, sier treningsekspert Cornelis Elander til KK.no.

Han mener at det er viktig å ikke overfokusere på kun én enkelt muskelgruppe eller kroppsdel.

- Dette fordi at det lett kan føre til at man både neglisjerer annen viktig muskelmasse, men også fordi du risikerer å overtrene det man faktisk ønsker «å få på plass». Dette gjelder også for menn, der målet gjerne er å oppnå større brystkasse og armer - noe mange nettopp ikke oppnår fordi de overfokuserer på dette og dermed heller ikke får det til. 

- Mindre kan faktisk være mer

Han hevder at det i noen tilfeller faktisk lønner seg å trene mindre. 

- For noen ganger kan mindre faktisk være mer – selv om jeg selvsagt er fan av at man trener både ofte og mye.

Treningsekspert Helle Bornstein, som har utviklet treningskonseptet «Smart Trening», sier seg enig med Cornelis Elander i at ikke alle helt vet hvordan de skal nå målene sine.

- De jeg møter ønsker «alt». De vil både bli sterkere, mer fleksible, bli mer mobile og få bedre kondisjon, i tillegg til flatere mage, bli kvitt magefett, strammere rumpe og lår. Lista er lang og det er bra! Men problemet er at når du vet hva du vil ha, må du også vite hvordan du skal nå målene dine, sier hun til KK.no.

KJENN VEIEN TIL MÅLET: Sett deg nøye inn i hva du må gjøre for å nå målene dine - og det handler ikke kun om å trene den muskelgruppen du ønsker å definere eller styrke. Også generell trening for hele kroppen og fokus på kosthold er svært viktig. Foto: NTB Scanpix
KJENN VEIEN TIL MÅLET: Sett deg nøye inn i hva du må gjøre for å nå målene dine - og det handler ikke kun om å trene den muskelgruppen du ønsker å definere eller styrke. Også generell trening for hele kroppen og fokus på kosthold er svært viktig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et annet viktig aspekt for å nå målene, enten det er strammere rumpe, flatere mage eller mer definerte armer, er å tenke på hva du putter i munnen.

- Den største bommerten kvinner gjør, mener jeg likevel er det de gjør når de ikke er på trening. For treningen i seg selv vil ikke ta dem til målet sitt. «Smart»-filosofien min handler om trening, kosthold og livsstil.

- Kostholdet er vesentlig for å få fremgang i treningen

- Det ene henger sammen med det andre. Det handler like mye om hva du spiser og hvor mye du sover, som hva du trener. Og vil du stråle både innvendig og utvendig ville jeg anbefalt kvinner å fokusere like mye på hva de gjør når de ikke trener på treningsstudioet som på selve treningen.

Hun får støtte av Marie Louise Liane, som er personlig trener og ernæringsfysiolog i treningskjeden SATS ELIXIA. 

- Kostholdet er vesentlig for å få fremgang i treningen, oppnå de prestasjonene som er ønskelig og ha en endring på kroppsmasse. Det er også viktig å finne en form for trening som man liker og har lyst til å bruke tid på - ikke alle liker tung styrketrening, da finnes det heldigvis mange andre alternativer. 

TRENINGSEKSPERT: Marie Louise Liane er personlig trener og ernæringsfysiolog i treningskjeden SATS ELIXIA. Foto: Privat
TRENINGSEKSPERT: Marie Louise Liane er personlig trener og ernæringsfysiolog i treningskjeden SATS ELIXIA. Foto: Privat Vis mer

I likhet med Cornelis Elander, mener Marie Louise Liane at alt er bedre enn ingenting på treningsfronen.

- Gjør trening du vet du får energi av, men tren smart. Slik som Cornelis også sier: Noen ganger kan mindre være mer. Du trenger ikke overdrive treningen, men du må finne målet du skal nå og trene deretter. Mye trening er ikke nødvendigvis svaret på en sunn og sterk kropp!

KK.no har tidligere skrevet om effekten treningen har på kroppen, om treningsapparatet du MÅ bruke på treningssenteret og hvilke fire øvelser som er gull å benytte seg av!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer