Mage

Dropp situps - få flatere mage

Stående magetrening er langt mer effektivt.

ALDRI MER SIT-UPS: Det gir deg faktisk ikke flatere mage. Prøv heller stående magetrening, råder KKs treningsekspert Anne Marte Sneve.  Foto: Syda Productions - Fotolia
ALDRI MER SIT-UPS: Det gir deg faktisk ikke flatere mage. Prøv heller stående magetrening, råder KKs treningsekspert Anne Marte Sneve. Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: – Jeg synes sit-ups og sixpack-trening har fått ufortjent mye oppmerksomhet.

- Sit-ups i hundretall vil ikke gi deg flat mage selv om TV-shop og andre prøver å få oss til å tro det, sier KKs treningsekspert Anne Marte Sneve.

Grunnen er at vi kke kan forbrenne fett lokalt. Dessverre!

– Overskuddsfettet vårt legger seg mellom muskler og hud, og de fleste har faktisk en godt utviklet six-pack i det skjulte. Dermed handler flat mage mer om reduksjon av fettet som ligger over musklene våre, enn sit-ups i hopetall, forklarer Sneve.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke gjøre sit-ups

Dropp sit-ups, tren kjernemuskulaturen

Ifølge treningseksperten får du kun trent de rette magemusklene ved å trene sit-ups.

– Mange får i tillegg også vondt i ryggen av sit-ups. Du kjenner kanskje igjen følelsen. Du ligger på ryggen med hendene bak hodet, og kjenner kanskje at det jobbes og dras mer i nakken når kroppen krummes, og det kramper seg mer i hofteleddsbøyeren enn å ta i magen? spør hun.

Sneve mener det er mye viktigere å trene de skrå og dype rygg- og magemusklene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer