Egg:

Dropper du eggeplommen?

Spiser du kun eggehviten, går du glipp av de fleste næringsstoffene.

EGGEPLOMME: Noen foretrekker å droppe eggeplommen, men er det noe vits? FOTO: NTB
EGGEPLOMME: Noen foretrekker å droppe eggeplommen, men er det noe vits? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Egg er veldig sunt, men det har lenge vært gjenstand for en del diskusjoner blant forskere, som har vært uenige om vi kan spise det daglig eller ikke. For selv om det er proppfullt av sunne næringsstoffer, er det også rikt på kolesterol. Nå er det derimot fastslått at de fleste fint kan spise ett egg hver dag.

Heidi Ramfjord, som er ernæringsspesialist ved Kost for livet, forteller til KK at egg er en kilde til viktige vitaminer og mineraler, blant annet alle vitaminer bortsett fra c-vitamin. I tillegg inneholder egg proteiner av høykvalitet - det vil si at det inneholder mye av de essensielle aminosyrene som er livsviktige for vår eksistens.

Dersom du er spesielt interessert i hva egget kan gjøre for kroppen din, enten du ønsker å få i deg mest mulig protein eller å unngå kolesterolet, kan det være greit å vite at eggehviten og eggeplommen har forskjellige egenskaper. Men hva tenker ekspertene om å bare spise én av dem?

Eggehvite og eggeplomme

Ernæringsfysiolog og yogalærer Gunn Helene Arsky har gitt KK en oversikt over forskjellen på eggehviten og eggeplommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer