Løpeteknikk

- Du bør nok løpe to-tre ganger i uken over tid for å få øvd deg på løping

Hvis du skal være med i et lengre løp eller løper på mølla hver uke - dette mener ekspertene du bør fokusere på når det kommer til løpeteknikk.

LØPETEKNIKK: Har du riktig løpeteknikk? Dette mener ekspertene du bør fokusere på! Foto: NTB scanpix
LØPETEKNIKK: Har du riktig løpeteknikk? Dette mener ekspertene du bør fokusere på! Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste av oss vet er det faktisk sånn at det enkle ofte er det beste. Og ja, løping er nettopp det – en enkel og effektiv måte å komme i form på. Løping kan gjøres i mange ulike varianter og er en av de mest effektive treningsformene som finnes.

Psst: Har du husket å melde deg på KK-mila? Det vil garantert gi deg motivasjonen du trenger for å komme i gang med løpingen, og samtidig får du med deg årets happening og tidenes beste jenteløp!

Men før KK-mila sparkes i gang 2. september er det én ting som er viktig når du skal løpe, nemlig teknikken. Og her er det nok mange, inkludert meg selv, som trenger en oppfrisker. For hvordan skal man egentlig løpe? Hvordan skal vi lande på foten? Er det forskjell på å løpe inne og ute? Og er det egentlig viktig å trene styrke før et lengre løp? 

- Hvis jeg skal plukke ut en enkelt ting, så handler det om kroppsholdning. Unngå å «sitte og løpe», få hofta opp og frem, brystkassa frem og blikket opp. Du skal ha litt stolt holdning. Også skal du ha en lett fremoverlent (fra ankelleddet) holdning, litt som å kjøre Segway, men ikke overdrevent, sier Runar Hjelen Sæther til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer