- Du får like god effekt av å trene om du er 70 år eller 20

Siv (62) trener kvinner i sin beste alder, og ser hvordan de får hjelp med alt fra overgangsalder til å bli sterke nok til å klare seg i hverdagen.

STYRKEFOKUS: Det er utrolig viktig at kvinner opprettholder styrken sin, slik at de kan gjøre de samme aktivitetene som i yngre dager. Da blir man ikke gammel for tidlig, sier trener Siv Gunnarsen. Foto: Ellen Jarli
STYRKEFOKUS: Det er utrolig viktig at kvinner opprettholder styrken sin, slik at de kan gjøre de samme aktivitetene som i yngre dager. Da blir man ikke gammel for tidlig, sier trener Siv Gunnarsen. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Håret er lyst og kort, skikkelsen høy og slank. Når hun snakker går det fort. Og entusiastisk. Latteren sitter løst hos Siv Gunnarsen. Men hun kan også være bestemt. Som personlig trener på Sats hjelper og motiverer hun mennesker til å nå sine treningsmål. Hun veileder og tilrettelegger treningen og hun gir tett og individuell oppfølging alt ettersom hvilke behov kunden har.

Trenger hjelp i forbindelse med overgangsalder

En del av kundene hennes på treningssenteret Sats Ullevaal stadion i Oslo trenger hjelp i forbindelse med overgangsalderen:

– Mange sier at de føler at kroppen har forandret seg. Noen sier at de har lagt på seg rundt magen, og lurer på om vi kan gjøre noe med det, forklarer Siv med en liten latter før hun fortsetter:

– Andre sier: «Jeg føler at jeg har blitt så svak». Ofte er det de beskriver litt diffust. Og det jeg svarer da, er: «Dette kan være tegn på overgangsalder», for det kommer jo an på hvilken alder kvinnene er i, ikke sant? Så sier jeg videre: «Det beste du kan gjøre med det, er å være i fysisk aktivitet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.