Sopplukking:

- Du kan dø av en bit på størrelse med en sukkerbit

Dette er de 7 giftigste soppene i Norge.

MOR OG DATTER: Edda og Marie Beate drar ofte på sopptur sammen, men de tar flere forholdsregler for å unngå å bli forgiftet.- Det er innleggelser på sykehus hvert år etter inntak av sopp, sier eksperten til KK. Foto: privat.
MOR OG DATTER: Edda og Marie Beate drar ofte på sopptur sammen, men de tar flere forholdsregler for å unngå å bli forgiftet.
- Det er innleggelser på sykehus hvert år etter inntak av sopp, sier eksperten til KK. Foto: privat. Vis mer
Publisert

Tidlig på høsten er det virkelig sesong for soppjakt, og mange nordmenn elsker å ta turen ut i naturen for å finne noe godt å spise.

Marie Beate Forsdahl (60) og Edda Forsdahl (27) fra Askim er mor og datter, og de har funnet en felles interesse og lidenskap for sopp og sopplukking. Sammen får de naturopplevelser og mye lærdom, og de er enige om at folk flest er for redde for å plukke feil type sopp.

- Det er så spennende å finne mye sopp av god kvalitet som vi ikke finner i butikken, og i tillegg får vi mange unike naturopplevelser. Det er bra for både helsen og lommeboken. Mange er bekymret for at soppen skal være farlig, men det er mye du kan plukke som er helt trygt. Det er lurt å være åpen for å prøve ulike sorter sopp, sier Edda til KK.

Det er likevel viktig å undersøke soppen grundig og være helt sikker på at det du spiser ikke er farlig.

- Vi sjekker ordentlig og spiser aldri sopp som vi ikke vet hva er. Vi tar ingen unødvendig risiko og hvis vi er usikre tar vi soppen med til soppkontroll, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.