Hjertesorg

- Du kan dø av hjertesorg

Gjelder spesielt de under 60 år.

KNUST HJERTE: Mennesker i sorg over at partneren deres er død, har økt risiko for forstyrrelser i hjerterytmen, noe som kan få alvorlige konsekvenser,  Foto: Shutterstock / g-stockstudio
KNUST HJERTE: Mennesker i sorg over at partneren deres er død, har økt risiko for forstyrrelser i hjerterytmen, noe som kan få alvorlige konsekvenser, Foto: Shutterstock / g-stockstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å oppleve hjertesorg over at partneren din dør, øker sjansen for uregelmessig hjerterytme - som i seg selv er en risikofaktor for hjerteinfarkt eller slag - med mer enn 40 prosent, skriver Daily Mail.

Stresset fra døden til en partner er nemlig bevist å kunne trigge feil i hjeretrytmen som kan være dødelig. 

Det er dansk forskning som ligger til bunns for funnene, som er publisert på britiske Open Heart.

LES OGSÅ: Derfor får kvinner sterkere kjærlighetssorg enn menn 

Større risiko i 12 måneder 

Mennesker som mister en partner har økt sjanse for å oppleve atrieflimmer, en av de vanligste formene for forstyrrelser i hjerterytmen, i 12 måneder etter at partneren deres har dødd. 

De danske forskerne samlet data fra nesten 89.000 mennesker som hadde blitt diagnostisert med atrieflimmer mellom 1995 og 2014, og 886.120 mennesker som var regnet som friske, opplyses det i en pressemelding. 

De fant ut at 17.478 av de som ble diagnostisert med atrieflimmer hadde mistet partneren sin - til sammenligning hadde 168.940 i den friske gruppen mistet partneren sin. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.