Hodepine og migrene

Du kan ikke bare skylde på rødvinen eller sjokoladen

Til deg som hardnakket hevder at rødvin eller sjokolade trigger migrene eller hodepine: Tenk om igjen!

HODEPINE-VIN? All alkohol kan trigge migrene, ikke bare rødvin, ifølge ekspertene. Men sjokoladen - den kan du kanskje frikjenne. FOTO: NTB
HODEPINE-VIN? All alkohol kan trigge migrene, ikke bare rødvin, ifølge ekspertene. Men sjokoladen - den kan du kanskje frikjenne. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Er du blant de som mener hardnakket at du får migrene av rødvin eller av sjokolade? Eller kanskje av en spesiell type spekepølse eller servelat?

Da kan det hende at du bør tro om igjen.

- Mange pasienter har voldsom tro på triggerfaktorer, at det kanskje er det ene eller det andre som utløser et anfall. Men de som jobber mye med hodepine har nok begrenset tro på det, sier Lars Jacob Stovner, professor i nevrologi ved NTNU og Nasjonal kompetansetjeneste for hodepine, St. Olavs hospital.

Mer enn halvparten av verdens befolkning opplever å ha hodepine hvert år, og 14 prosent har migrene. I Norge regner man med at rundt 500-600 000 av den voksne befolkningen har migrene.

Vi.no har tidligere skrevet om en ny studie om blodtrykksmedisin mot migrene - som forskerne håper vil kunne hjelpe mange. Og til deg som plages med jevnlig migrene i større eller mindre grad: Det finnes forebyggende hjelp som gjør anfallene færre og/eller svakere.

Den siste dråpen

Tilbake til folks tro på hva som kan trigge migreneanfall og det Stovner sier om hva de som jobber med hodepine tenker om at spesielle triggere kan utløse anfall:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer