Trening

Du kan trene på nettet

Du trenger ikke dra langt eller betale dyrt for å trene. Se bare på disse treningsvideoene.

FØLG INSTRUKSER VIA NETTVIDEOER: Hvis det er tungt å komme seg på trening en dag, kan du ganske enkelt få litt trening hjemme også. På nettet finner du nemlig mange videoer du kan trene etter. Se under for eksempler. Foto: All Over PressAll Over Press
FØLG INSTRUKSER VIA NETTVIDEOER: Hvis det er tungt å komme seg på trening en dag, kan du ganske enkelt få litt trening hjemme også. På nettet finner du nemlig mange videoer du kan trene etter. Se under for eksempler. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke alltid like lett å komme seg opp av sofaen for å dra på trening. Selv må jeg ofte ta både trikk, buss og bil for å komme meg på treningssenteret. Dermed er det ofte at sofaen rett og slett kan friste litt mer. Å trene på treningssenteret er ofte veldig greit, og heldigvis har jeg ikke blitt noe støttemedlem enda, men istedenfor å bli liggende når det frister, trener jeg heller hjemme. For å få litt variasjon fra en joggetur eller styrketrening hjemme har jeg oppdaget noe som kan gjøre treningen morsomt også hjemme. Dette kan også være en fin variasjon hvis du ikke liker å trene i sal.

Tren hjemme i stuen din

De fleste har fått med seg at man kan bestille videoer fra ulike treningseksperter i Norge og fra utlandet, som du kan bruke for å trene hjemme. Men ofte koster disse en del penger som ikke er nødvendig bare for en gang i blant.Det trenger du kanskje ikke heller. Det meste kan du nemlig finne på nettet, også treningsvideoer.På You Tube er det massevis av videoer. Noen varer i kun et par minutter og viser spesifikke styrkeøvelser, mens andre er litt lenger og fokuserer på kondisjon. Hvor lenge du vil holde på bestemmer du selv, etter hvor mange videoer du velger å trene etter.

Dette må du huske på

Før du imidlertid skal trene etter videoer på nettet er det viktig å huske på enkelte ting. Ikke glem treningskoene selv om du er hjemme i din egen stue. Skoene er ikke bare for å bruke på treningssenteret, men beskytter mot blant annet beinhinnebetennelse.Heller ikke kast deg rett på øvelser før du har varmet opp. Varm godt opp ved å marsjere på stedet eller gå en tur. Hvis du kombinerer øvelsene med annen trening, for eksempel en joggetur, og allerede er varm trenger du ikke varme opp.Etter du har varmet opp er det beste å begynne med videoer som ikke er altfor krevende, men som lar pulsen stige gradvis. Det samme gjelder når du er ferdig med en video. Ikke stopp å røre på deg med en gang, men fortsett å gå slik at pulsen gradvis kan senke seg.Når du er ferdig med videoene kan du også kombinere treningen med noen styrkeøvelser. Et eksempel kan være øvelser som styrker lårene.

Dette er noen av videoene du kan finne

Her er det noen videoer du kan starte med så du kommer i gang. Inne på hver video kan du også finne mange andre videoer som kan passe for deg. Jeg bruker mye Sparkpeople.com ettersom videoene ikke begynner midt inni programmet.

Kickboxing (10 min)

Denne videoen er grei å begynne med ettersom den starter forholdsvis rolig og trapper opp etter hvert. Instruktøren viser også hele tiden til enklere varianter av øvelsene hun gjør.

Kondisjonstrening (10 min)

Når du hopper i hoppetau kan du forbrenne 1000 kalorier på en time. I denne videoen skal du også hoppe, bare uten tau.

Kickboxing 2 (10 min)

Hvis du har varmet godt opp kan denne videoen få opp pulsen enda litt til. Denne videoen starter ikke like rolig som de andre, og det er derfor veldig viktig å trene etter en anne video først eller varme godt opp.

Trening med frivekter (20 min)

Frivekter er en god måte og trene styrke på. Dette programmet varer i 20 minutter og styrker de fleste muskelgruppene.

Del opp øktene dine

Hvis du skal få mest ut av treningen din, så er det beste å dele opp øktene dine har ernæringsterapeut og personlig trener, Inge Thomas Ravlo, tidligere uttalt til KK.no.– På generell basis kan man si at det ikke er hva du gjør, men hvordan du gjør det som gir den store gevinsten. Da kan det være lurt å ha flest mulig økter. For eksempel kan du få opp til tre ganger så god effekt av å trene 3x20 minutter i motsetning til 1x60 minutter løping, sier han.Årsaken til at du kan få mer igjen for flere og kortere treningsøkter kommer av at du er mer innstilt på en kjapp trening, og dermed yter mer. Faktisk kan du få dobbel effekt av å dele opp treningsøktene dine.Har du også funnet treningsvideoer som kan være gode hvis du skal trene hjemme? Legg inn linken til dine favoritter i feltet under.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer