Barbering

- Du trenger kun én barberhøvel, så lenge du bruker den riktig

Har du flere enn en barberhøvel liggende på badet? Med disse tipsene slipper du det!

BARBERHØVEL: Kan man bruke samme barberhøvel til leggene og underlivet?  Foto: Shutterstock / Ruslan Grumble
BARBERHØVEL: Kan man bruke samme barberhøvel til leggene og underlivet? Foto: Shutterstock / Ruslan Grumble Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du, i likhet med noen av oss i redaksjonen, flere barberhøvler liggende på badet? En til leggene, en til under armene og en til underlivet - av hygieniske årsaker? Vel, da har du kastet bort en del tid og penger.

Vi har tatt en prat med ekspertene og ifølge dem er det ikke nødvendig med mer enn én barberhøvel - dersom du bruker den riktig!

- Det finnes ingen sykdommer som smitter fra legger til underliv, eller den motsatte veien, via barberhøvler. Og det at et hårstrå skjæres av er eksakt samme prosessen uansett om det skjer på hodet, i underlivet eller på leggene, sier Brynjulf Barexstein, som er allmennlege og sjefsvarlege hos Lommelegen.no til KK.no.

Videre forteller han at det ikke finnes medisinske betraktninger på spørsmålet om man burde ha en barberhøvel til de forskjellige områdene på kroppen man barberer.

- Ønsker du å ha en på hytten, en på jobben og en på badet hjemme, så er det greit, men etter min mening er det mer et personlig spørsmål enn et medisinsk, sier legen og understreker:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer