Sparetiltak:

Dusje eller bade: Dette er billigst

Disse «sparetiltakene» kan føre til at du bruker mer strøm.

DYRT MED VARMT VANN: Oppvarming av vann er dyrt, og det kan derfor være mye penger å spare på å ta noen lure valg. FOTO: NTB
DYRT MED VARMT VANN: Oppvarming av vann er dyrt, og det kan derfor være mye penger å spare på å ta noen lure valg. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi er vel alle opptatt av å bruke mindre strøm for å holde regningen så lav som mulig. Skyhøye strømpriser har gjort at mange av oss googler og leter etter praktiske tips for å spare strøm.

Du har gjerne skrudd ned temperaturen hjemme, valgt å vaske klær om natten eller droppet den daglige dusjen om morgenen.

Men hva med badekaret og oppvaskmaskinen, bør de droppes nå som strømprisen er så høy?

Du tenker gjerne at det er billigere å vaske klær og skitne tallerkener for hånd, og at det er billigere å dusje enn å bade.

Men stemmer det, eller har disse «sparetiltakene» motsatt effekt?

Kan ha motsatt effekt

Om det er billigst å bade eller dusje kommer selvfølgelig an på hvor lenge du dusjer og hvor mye vann du fyller i badekaret. Hvis du vanligvis dusjer i 5 minutter og det tar 10 minutter å fylle opp badekaret, sier det seg kanskje selv at det er billigst å dusje.

Hvis du derimot pleier å dusje i 20 minutter, vil det være billigere å fylle opp badekaret og kose seg der de resterende minuttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer