- E-sigaretter kan være helseskadelige

E-sigaretter med nikotin kan gi flere helseskadelege effekter, ifølge en ny rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI).

E-SIGARETTER: En fersk rapport fra FHI konkluderer med at bruk av e-sigaretter med nikotin kan gi skadelige helseeffekter på blant annet luftveier og hjerte- og karsystem. Foto: NTB
E-SIGARETTER: En fersk rapport fra FHI konkluderer med at bruk av e-sigaretter med nikotin kan gi skadelige helseeffekter på blant annet luftveier og hjerte- og karsystem. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Folkehelseinstituttet (FHI) har kommet med en rapport hvor de har sett på mulige skadelige helseeffekter ved bruk av e-sigaretter.

De har ikke selv forsket på eventuelle skadevirkninger, men har gjennomgått hva vitenskapelig litteratur sier om forskning på området.

FHI konkluderer med at bruk av e-sigaretter med nikotin kan gi skadelige helseeffekter på blant annet luftveier og hjerte- og karsystem.

- Bruk av e-sigaretter medfører økt risiko for skadelige helseeffekter. Den relative risikoen for de skadelige helseeffektene som kan tilskrives bruk av e-sigaretter er usikker, skriver FHI.

Innånding av dampen er verst

- De viktigste helseskadelige effektene ved bruk av e-sigaretter skyldes eksponering for stoffer gjennom innånding av e-sigarettaerosol dannet fra e-sigarettvæsken, skriver FHI i rapporten.

De kommenterer at sammensetningen av aerosolen kan variere med blant annet type e-sigarett, stoffer som utløses fra oppvarmingsenheten, temperatur under aerosoldannelsen samt forskjeller i e-væskeinnhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.