Ny forskning:

Ekspertene er samstemte: - Dette gjør oss lykkeligere

Og det er noe annet enn for menn, viser forskning.

USELVISKE KVINNER: - At kvinner er i stor overvekt når vi snakker om uselviskhet, det er jeg ikke i tvil om, sier eksperten til KK. FOTO: NTB
USELVISKE KVINNER: - At kvinner er i stor overvekt når vi snakker om uselviskhet, det er jeg ikke i tvil om, sier eksperten til KK. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du lever gjerne et travelt liv med jobb, husarbeid, tidsfrister og press fra ulike hold. Likevel prioriterer du å støtte venner som har det vanskelig, du trøster barn, gir råd til kolleger eller hjelpe en gammel nabo. Det er sjeldent du tar deg tid til å gjøre noe kun for deg selv.

Høres dette ut som deg? Da viser det seg at du ikke er alene. Ifølge en studie utført av Universitetet i Zürich.

Vitenskapen bekrefter nemlig det vi alltid har visst: Kvinner er mer uselviske enn menn.

Mens kvinner blir lykkelige av å være vennlige og uselviske, blir menn mer lykkelige av å være egoistiske.

Høres det kjent ut, eller er virkeligheten mer nyansert enn som så?

Dette viser studien

Ifølge studien er kvinnelige hjerner programmert til å belønne vennlighet, mens menns hjerner i større grad belønner egoistisk oppførsel.

Studien besto av en gruppe kvinner og menn som gjennomgikk en serie av eksperiment som handlet om å dele penger eller ikke.

Disse eksperimentene ble designet for å utforske hvilke områder av hjernen som aktiveres når uselviske eller egoistiske beslutninger tas. Ifølge studien har kvinner større sannsynlighet for å frigjøre dopamin når de tar uselviske beslutninger, mens menn får lykkefølelsen av å ta egoistiske beslutninger og beholde pengene selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer