Trening

- Eldre må stimuleres til mer fysisk aktivitet

Folkehelseinstituttet mener det er et betydelig potensial for mer fysisk aktivitet i den norske befolkningen gjennom hele livsløpet, og særlig blant de eldste. Dessuten bør det stimuleres til mer styrketrening.

STYRKETRENING: Flere bør trene mer styrke, og dette gjelder også den eldre delen av befolkningen. Foto: NTB
STYRKETRENING: Flere bør trene mer styrke, og dette gjelder også den eldre delen av befolkningen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

På oppdrag fra Folkehelseinstituttet har Norges idrettshøgskole i perioden 2020 til 2022 utarbeidet en kartleggingsundersøkelse av voksne og eldre nordmenns fysiske aktivitet. Målet med undersøkelsen er å kartlegge status, trender og utviklingen av fysisk aktivitet i den norske befolkingen.

Etter endt studie slår FHI blant annet fast at aktivitetsnivået synker med økende alder, og at eldre må stimuleres til fysisk aktivitet.

Så mye aktivitet er anbefalt

FHI konkluderer med at det fortsatt er et betydelig potensial for å øke tid brukt til fysisk aktivitet i den norske befolkningen gjennom hele livsløpet og særlig blant de eldste. Det er nemlig en markant nedgang i aktivitetsnivået fra 80 år, og aldersgruppen 80+ har et aktivitetsnivå som er 43 prosent lavere enn aldersgruppen 20-64 år, viser rapporten.

Dagens anbefalinger fra Helsedirektoratet om fysisk aktivitet, som kom i 2022, er at man i løpet av en uke har minimum 150 minutter med aktivitet av moderat intensitet eller 75 minutter med aktivitet av høy intensitet i løpet av en uke. For de som tilbringer 8-10 timer eller mer av våken tid stillesittende per dag, er anbefalingen 300 minutter med aktivitet av moderat intensitet per uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.