Fire kjappe med Åse Michaelsen

Eldreministeren: - Jeg er veldig opptatt av ensomhet

Åse Michaelsen fra Fremskrittspartiet er Norges første eldre- og folkehelseminister.

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen. Foto: NTB Scanpix
Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Den 17. januar i år fikk Norge sin første eldre- og folkehelseminister. Åse Michaelsen i Fremskrittspartiet ble utnevnt til statsrådposten.

Vi.no tok en prat med henne for å høre hva hun har jobbet med til nå.

- Hva gjør eldre- og folkehelseministeren?

- Da jeg ble satt inn var dette en nyoppretta statsrådspost, så jeg kom inn til rent skrivebord. Derfor har jeg brukt en del tid på å reise rundt i Norge for å se hvor skoen trykker i eldreomsorgen. Det har gitt meg et godt grunnlag og viktige erfaringer. Det finnes også lignende poster i England og Danmark, så jeg dro også dit, for å se hvordan de arbeider.

Les også: Økokrim advarer: - En del er litt for naive

- Hva er de største utfordringene for eldre og folkehelsa i dag?

- Vi vet at mange føler på ensomhet, både unge og eldre. Arbeidet mot ensomhet mener jeg derfor er veldig viktig. Mange som vokser opp har ikke god nok kontakt med besteforeldregenerasjonen. Det er viktig å få til et bedre fellesskap. Dette har både med folkehelse og eldre å gjøre - at man skal bli sett og bli verdsatt. Mange sier til meg at du blir satt litt til side, ikke inkludert og litt oversett. Slik skal det ikke være. Regjeringen vil legge frem en ensomhetsstrategi til våren. Den skal inneholde konkrete tiltak for å redusere ensomhet hos både unge og eldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer