Immunterapi mot kreft

Ellen fikk kreftmedisinen som endret alt: - Jeg er så heldig som har fått mer tid

Hun hadde fått den tunge beskjeden om at hun bare hadde noen få måneder igjen å leve, og at innen jul ville alt være over. Men så fikk Ellen medisinen som endret alt.

IMMUNTERAPI: - Det er viktig å huske at det som ikke er mulig i dag, kan være mulig i morgen! sier Ellen Marie. Da hun trengte det som mest, åpnet Norge opp for immunterapi for hennes kreftdiagnose. Foto: Morten Eik
IMMUNTERAPI: - Det er viktig å huske at det som ikke er mulig i dag, kan være mulig i morgen! sier Ellen Marie. Da hun trengte det som mest, åpnet Norge opp for immunterapi for hennes kreftdiagnose. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det startet med en forkjølelse som ikke ga seg. Jeg var sliten og uopplagt og forsto ikke hvorfor jeg aldri ble bedre, forteller Ellen Mitchell-Olsen (53) fra Tvedestrand.

Hun tar oss tilbake til sommeren 2016, da livet tok en dramatisk vending. To år tidligere hadde hun arvet familiebedriften «Tore Olsen Gruppen» etter faren. Nå var det hun som satt ved roret, med 40 ansatte, et stort ansvar og lange arbeidsdager.

Men det var noe som ikke stemte. For Ellen var nesten aldri syk og var ikke typen som pleide å hangle. Til slutt tok hun en tur til legen. Hun kunne ikke finne noe galt, men valgte likevel å sende henne til røntgen, for sikkerhets skyld. Beskjeden Ellen fikk, bare noen dager senere, kom som et sjokk:

– De hadde funnet noen flekker på lungene. Det viste seg at jeg hadde lungekreft.

Trodde hun skulle dø

Det er tidlig vår når vi treffer Ellen utenfor Rikshospitalet i Oslo. Hun følger en venninne som skal til undersøkelse på sykehuset. Sammen har de kjørt fra Tvedestrand til Oslo. Hva det betyr å ha noen der, når man skal gjennom det som er krevende, har Ellen selv erfart. Men at hun skulle få sitte her i dag, på en benk i skogkanten, omgitt av fuglekvitteret, hadde hun ikke trodd for fem år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer