Granulomatøs polyangiitt

En dag begynte kroppen til Gry (65) å angripe seg selv

- Jeg satt for det meste som en skrukkete grønnsak, og ville ikke løpe ned dørstokken hos legen.

GRANULOMATØS POLYANGIITT: Gry S. Wiik Nordhagen (65) kjente kroppen visne hen. Det skulle gå flere år før hun til slutt fikk den svært sjeldne diagnosen. Foto: Privat.
GRANULOMATØS POLYANGIITT: Gry S. Wiik Nordhagen (65) kjente kroppen visne hen. Det skulle gå flere år før hun til slutt fikk den svært sjeldne diagnosen. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): - Jeg er ikke en person som skremmes ved første tegn. Ved første svakhet, eller når noen sier at «nå ser du helt for jævlig syk ut».

Gry S. Wiik Nordhagen fra Nordland er 65 år, men som hun selv sier - hun lever som hun er 40. I alle fall i dag.

For to år siden trodde hun at det var den siste julen hun skulle få overleve.

- Ble fortalt at jeg var lat

Men vi skal enda lenger tilbake i tid, da alt gradvis kom snikende på. Gry, dama som var proppfull av energi, og aldri kunne være stille, som alltid hadde noe å gjøre, visnet hen. Hun var slapp, og ville bare sove.

65-åringen forsto ikke hva som skjedde, så hvordan kunne andre rundt henne forstå?

- Jeg merket det på hele meg. Særlig tøft var det å høre at folk fortalte meg hvor lat jeg var. Men kanskje jeg var det? sier Gry.

Hun hadde mye ansvar hjemme, med hunder å ta vare på, en mann å bry seg om, og syv voksne barn å holde kontakten med. Hun måtte ha hjelp til det meste.

- Jeg kunne se at de savnet det vi alltid hadde sammen, men kreftene mine bare forsvant. Jeg hadde ikke mer å hente, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer