Solvår prøvde flere ganger å ta sitt eget liv:

- En del av meg ville leve, men jeg visste ikke hvordan

Solvår hadde aldri hatt psykiske problemer, da hun plutselig forsvant inn i et mørke og ikke lenger ville leve. Nå har hun reist seg igjen. – Jeg vil vise at livet kan bli godt igjen, sier hun.

UFORBEREDT: – Jeg har aldri hatt psykiske problemer, og derfor var jeg helt uforberedt på at jeg skulle bli mentalt syk, sier Solvår. Hunden Buster har vært en god venn. – Han er en god terapeut. Foto: Ellen Jarli
UFORBEREDT: – Jeg har aldri hatt psykiske problemer, og derfor var jeg helt uforberedt på at jeg skulle bli mentalt syk, sier Solvår. Hunden Buster har vært en god venn. – Han er en god terapeut. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg har lest mange artikler om pårørende som har mistet noen i selvmord, men savnet en historie som min. Jeg vil gi et ansikt til oss som strever, for å vise at livet kan bli godt igjen, sier Solvår Bottilsrud (62) fra Austmarka i Kongsvinger.

Høsten 2012 merker Solvår at noe ikke stemmer. Hun blir sliten og urolig. Det føles som om livet har stoppet opp.

Til ektemannen Per sier Solvår gang på gang at hun ikke ønsker å leve lenger.

– Jeg orket ikke mer og ville slippe unna alt, husker hun.

Selvmordsforsøk

Solvår ble lagt inn på psykiatrisk avdeling ved Distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Kongsvinger. Da medisiner og terapi ikke hadde ønsket virkning, fikk hun elektrosjokkbehandling.

Når Solvår kommer hjem igjen våren etter, forsøker hun å ta livet sitt. Per finner henne, og hun blir innlagt på nytt. Andre gang det skjer, da hun igjen er hjemme fra sykehuset, ringer hun selv etter ambulansen for å få hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer