«En del av oss blir naive på hvordan vi oppfattes når vi drikker alkohol»

I år er det ekstra gode grunner til å være bevisst på alkoholinntaket i jula. Her er rådene.

«En del av oss blir naive på hvordan vi oppfattes når vi drikker alkohol»
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I år blir det en annerledes jul for mange av oss. Det blir færre juleselskaper og samlinger annet enn med de nærmeste. I disse coronatider er det vist at vi drikker mer hjemme. I en juletid kan det gå hardere utover deg selv og dine nærmeste.

– Vi går inn i en jul hvor sårbare barn og voksne er ekstra sårbare. Vi er mye mer overlatt til de aller nærmeste relasjonene våre, og de som i utgangspunktet var ensomme kan føle seg mer alene nå, sier generalsekretær Randi Hagen Eriksrud i foreningen Av-og-til.

- Hverdagsrutinene er blitt endret for mange, og det kan føre til at noen drikker mer enn før. Dessuten er det tøffere tider for folk. Vi vet at mange bruker alkohol for å takle uro, sove, slappe av og få en all right følelse i løpet av en dag.

Foreningen Av-og-til jobber for å formidle kunnskap om hvordan vi kan redusere skadevirkningene av alkoholbruk. De fokuserer spesielt på situasjoner hvor alkoholbruk går utover andre, blant annet drikking rundt barn og unge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.