Ny studie:

En ferietur med mamma er bra for helsa!

En god grunn til å reise bort i vinter!

ET NÆRT FORHOLD: - Det å bruke tid sammen er som en vitamininnsprøytning, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix
ET NÆRT FORHOLD: - Det å bruke tid sammen er som en vitamininnsprøytning, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Høsten og kulden er over oss for fullt, og de fleste kjenner nok på behovet for å komme seg litt bort. Gjerne til et litt varmere sted, eller bare et sted hvor du kan slappe av og lade kreftene sammen med noen du er glad i, som en hyttetur eller en overnatting på spahotell.

Nå viser en studie fra Harvard Medical School at det ikke bare er deilig og avslappende å ta en pause fra hverdagen, det kan også være godt for helsa di!

Å reise bort med noen du er glad i, som moren din eller et annet nært familiemedlem, kan redusere stress, forbedre immunforsvaret og redusere risikoen for hjertesykdommer. Ifølge studien er en slik ferietur like bra for helsa som en god natts søvn og et sunt kosthold.

- For å bygge god psykisk helse er relasjoner og investering i nettverk og familie viktig fra vi er små . Det å bruke tid sammen er som en vitamininnsprøytning, bekrefter Tove Gundersen, som er generalsekretær for Rådet for psykisk helse.

LES OGSÅ: Slik finner du roen på ferie

Gode relasjoner er helsefremmende

- Nære, gode relasjoner er helsefremmende, og det kan forbedre den psykiske helsen å bare være i nærheten av noen du er glad i. Kvinner har ofte et nært bånd til moren sin eller andre kvinnelige familiemedlemmer, og å reise bort sammen vil absolutt være helsefremmende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer