Ned I Vekt

En livsstilsendring kan gjøre at du kan spise mer mat

Slik går du ned i vekt uten å sulte.

GÅ NED I VEKT: For mange betyr en livstilsendring faktisk mer mat.  Foto: NTB Scanpix
GÅ NED I VEKT: For mange betyr en livstilsendring faktisk mer mat. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en allmenn oppfatning at man må sulte seg for å gå ned i vekt, sier Malèn Gudbrandsgard, som er ernæringsfaglig rådgiver med bachelor i ernæringfysiologi, til KK.no.At du må gå sulten for å gå ned i vekt er imidlertid ikke tilfellet. Det gjelder heller å velge mat som metter og alternativer som er akkurat litt sunnere. Og med litt kunnskap er det hverken vanskelig eller kjedelig. Du trenger for eksempel ikke å droppe burgeren.- Velger du sunn, protein- og fiberrik mat vil du gå mett fra frokost til kvelds. Bytt ut næringsfattige matvarer, som fastfood, med hjemmelaget hamburger fylt med deilige, fargerike grønnsaker og frisk urtedressing, som selvsagt også er hjemmelaget, sier hun.Gudbrandsgard vil heller ikke råde noen til å droppe favorittsnacksen sitt, men heller til å begrense mengden. Godis hver dag er kanskje ikke godt for kroppen, men å aldri kunne kose seg med det du liker aller best er jo heller ikke bra. Mange eksperter har den siste tiden slått et slag for å ta lørdagsgodtet tilbake, og det er jo ingen tvil om at sjokkisen faktisk smaker enda litt bedre når du nyter den full av god samvittighet én kveld, enn om du stapper i deg hele uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer