Taco

En ny undersøkelse har kartlagt nordmenns tacovaner

... og den viser at Sørlendingene er de eivrigste tacospiserne her til land.

TACO: En ny undersøkelse viser at Sørlendinger spiser nesten dobbelt så mye taco som Nordlendinger.  Foto: Shutterstock / George Dolgikh
TACO: En ny undersøkelse viser at Sørlendinger spiser nesten dobbelt så mye taco som Nordlendinger. Foto: Shutterstock / George Dolgikh Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er vel fredagen uten taco? Vi nordmenn er i overkant glade i denne tradisjonelle meksikanske retten - og for svært mange av oss vil ikke helgen bli det samme uten. Hvordan liker du tacoen din? Selv foretrekker jeg en tortilla fylt med salat, agurk, tomat, mais, løk, (masse) rømme, salsa og guacamole - uuuuuum!  

Men har du noen gang lurt på om du lager taco på samme måte som de i Nord Norge eller kanskje de i Sør Norge? Hvis svaret er ja er du heldig, for det har vi fått svaret på.

En ny undersøkelse utført av Norstat på vegne av Old El Paso har nemlig kartlagt nordmenns tacovaner! (Se tall fra undersøkelsen nederst i saken!)

LES OGSÅ: Triksene som redder taco-kvelden

Spiser mest taco på Sørlandet 

Undersøkelsen, som KK.no fikk tilsendt, viser blant annet at på landsbasis spiser én av tre nordmenn taco to eller flere ganger i måneden og de aller ivrigste tacospiserne finner vi på det glade Sørlandet.

Faktisk viser undersøkelsen at sørlendinger spiser nesten dobbelt så mye taco som nordlendinger. 

Videre kommer det frem at de fleste nordmenn sverger til de tradisjonelle, norske ingrediensene i fredagstacoen. Åtte av ti fyller tacoen med kjøttdeig (pssst, dette er den sunneste kjøttdeigen), ost og bladsalat, tett etterfulgt av mais, tomat, agurk og rømme som brukes av godt over 70 prosent av oss. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer