NRK-journalist fikk Parkinsons sykdom

– En sykdom som vil ødelegge mye for meg

Først ble det vanskelig å komme seg ut av bilen. Så fikk han trøbbel med å svelge. Morten Karlsen (56) trodde først at det skyldtes alderen. Den alvorlige diagnosen kom som et sjokk.

SAMME DAG: Morten Karlsen (56) koste seg på sykkeltur torsdag morgen i forrige uke. Kort tid etter fikk han diagnosen Parkinsons sykdom. Foto: Privat
SAMME DAG: Morten Karlsen (56) koste seg på sykkeltur torsdag morgen i forrige uke. Kort tid etter fikk han diagnosen Parkinsons sykdom. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tanken om at det kunne være en sammenheng mellom de to symptomene, streifet ham aldri. Så dukket det opp flere ukjente situasjoner for den spreke reporteren i NRK Trøndelag: Hvorfor var det plutselig så vanskelig å få på seg en ryggsekk, og etter hvert også klær? Og hvorfor fomlet han så mye med venstrehånda?

Samboeren la også merke til at han ikke lenger brukte venstre arm til å stake med når han gikk på ski.

– I over et halvt år stusset jeg over disse tingene. Først tenkte jeg at det handlet om at jeg er begynt å bli gammel, jeg har jo passert 50, sier Morten Karlsen (56) til Vi.no.

Dessuten var det ikke så lenge siden han hadde armen i fatle etter et brudd, det kunne kanskje forklare noe?

Så startet skjelvingene: Hver morgen våknet han med at venstre hånd rykket og skalv ukontrollert. Nå følte Karlsen at noe var galt.

En time hos nevrolog torsdag i forrige uke ga ham svaret: Han har Parkinson.

– Det er en drittsykdom

– Jeg gikk inn til legen som en frisk mann. Etter en halvtime gikk jeg ut med en sykdom som vil ødelegge mye for meg i åra framover, konstaterer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer