øyemigrene

En tredjedel av alle med migrene har øyemigrene (og nei, det er ikke en øyesykdom)

Synsforstyrrelser kan være et forvarsel om at et migreneanfall er på vei.

ØYEMIGRENE: Aura er forbigående sanseforstyrrelser som oppstår før hodepinen setter inn, men det er ikke alle med migrene som opplever dette. Foto: Shutterstock / puhhha
ØYEMIGRENE: Aura er forbigående sanseforstyrrelser som oppstår før hodepinen setter inn, men det er ikke alle med migrene som opplever dette. Foto: Shutterstock / puhhha Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det kan høres sånn ut, så er øyemigrene slett ikke en øyesykdom. Men heller et fenomen som oppstår i forbindelse med migrene.

– Øyemigrene er det samme som migrene med aura. Aura er et forvarsel om et migreneanfall og kommer typisk 5 til 60 minutter i forkant av migrenehodepinen, sier Kjersti Aaseth, lege og spesialist i nevrologi ved Nevrologisk avdeling, Akershus Universitetssykehus, til KK.no.

LES OGSÅ: Er du mye svimmel? Da kan det hende du har krystallsyke

Dette er altså forbigående sanseforstyrrelser som oppstår før hodepinen setter inn, men det er ikke alle med migrene som opplever dette.

– Migrene rammer 10-12 prosent av den voksne befolkning, og cirka en tredjedel har migrene med aura. Begge former opptrer rundt dobbelt så hyppig hos kvinner som hos menn, forteller hun.

LES OGSÅ: Nathalie Brodahl (45) led av smertefull migrene - nå har hun fått hjelp

Gir synsforstyrrelser og økt risiko for hjertesykdom

Migrene er ifølge Lommelegen en pulserende og ofte svært smertefull hodepine som kan vare i opptil 72 timer om gangen. Det er ikke uvanlig at kvalme og brekninger følger med et migreneanfall, i tillegg til at mange også opplever lys og lyd som ubehagelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer