Rumpe

- En veltrent rumpe er hot!

Og det er faktisk ikke så vanskelig å oppnå, mener ekspertene.

FORMFULL: En veltrent, men formfull rumpe, er det mange kvinner som ønsker seg. Og det er faktisk ikke helt umulig å oppnå litt mer spretten stuss, så fremt du trener og spiser riktig! Foto: Andres Rodriguez - Fotolia
FORMFULL: En veltrent, men formfull rumpe, er det mange kvinner som ønsker seg. Og det er faktisk ikke helt umulig å oppnå litt mer spretten stuss, så fremt du trener og spiser riktig! Foto: Andres Rodriguez - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert fått med deg at det er trendy å vise rumpa.

J-Lo, Nicki Minaj og Kim Kardashian er bare noen av stjernene som har fått mye omtale for sine spretne bakender. Sistnevnte har til og med vunnet priser for stussen og for å få den til å se større ut, bruker hun sågar egne innlegg.

I 2010 var det cirka ti i året som forstørret rumpa si i Norge, men operasjonen blir stadig mer etterspurt i Europa.

Populære kroppsdeler påvirker treningsvanene

Hvorfor har det plutselig blitt så mye fokus på rumpa?

EKSPERT: Johanna Grønneberg Mesa er personlig trener i Hollywood. Foto: Privat
EKSPERT: Johanna Grønneberg Mesa er personlig trener i Hollywood. Foto: Privat Vis mer

Personlig trener og kjendisreporter Johanna Grønneberg Mesa kjenner godt til treningstrendene fra Hollywood.

- I Hollywood er det slik at en kroppsdel ofte blir mer populær enn andre, og treningen følger deretter. Nå som det er fokus på rumpa er hoppetrening blitt veldig in. Alle hopper på trampoline eller har fått seg hoppesko, sier Grønneberg Mesa til KK.no.

Hva slags effekt har alt rumpehysteriet i Hollywood på trendbildet ellers, og hvordan påvirker det oss nordmenn? 

- Folk tør å kreve litt mer spesifikke ting enn før, og det går gjerne på ting som er knyttet til utseende som: «jeg vil ha en rumpe som ser sånn ut». Det er ikke det jeg er mest fan av, men jeg forstår utviklingen. Du kan få en veldig bra rumpe, faktisk bedre enn hva man tror, forteller hun.

LES OGSÅ: J-LO har kastet seg på rumpetrenden

Slik kan DU få høyere rumpe innen torsdag

Forskjellen mellom nordmenns og Hollywoods treningsønsker er likevel vidt forskjellig. Ifølge Grønneberg Mesa ber vi i Norge PT-ene våre om å bli i bedre form i løpet av høsten, mens i Hollywood er de opptatt av en quick fix som «det er mandag og jeg vil ha rumpa litt høyere innen torsdag».

RUMPEFOKUS: Hollywood er ville etter rumper om dagen. Her ser du Jennifer Lopez og Beyoncé.  Foto: All Over Press
RUMPEFOKUS: Hollywood er ville etter rumper om dagen. Her ser du Jennifer Lopez og Beyoncé. Foto: All Over Press Vis mer

Grønneberg Mesa skulle ønske nordmenn var en mellomting mellom den detaljfokuserte amerikaneren og den jordnære nordmannen når det gjelder treningsmål.

Er det fysisk mulig å få «bedre rumpe innen torsdag?»

- Man kan skape en illusjon/følelse av at den er det. Hvis man skal trene rumpa er det viktig å legge vekt på piriformismuskelen, og ta hensyn til den. Da blir det lettere å trene rumpa, opplyser hun.

Piriformis er en muskel i bekkenet, som sitter dypt inne i seteregionen.

- Hvis man fokuserer på piriformis, det vil si å konsentrerer seg om å gjøre grunnøvelsene som utfall og knebøy riktig, så får du trent rumpa skikkelig. Dropp å bruke alle treningsapparatene hele tiden, for da blir du mer låst og den naturlige bevegelsen blir ikke naturlig lenger, forklarer Grønneberg Mesa.

LES OGSÅ: Er dette tidenes verste inngrep?

EKSPERT: Helle Bornstein (29) er eier og gründer av treningsstudioet Smart Trening og konseptet SMART. Foto: Rolf-Ørjan Høgset
EKSPERT: Helle Bornstein (29) er eier og gründer av treningsstudioet Smart Trening og konseptet SMART. Foto: Rolf-Ørjan Høgset Vis mer

- En veltrent rumpe er hot!

Treningsekspert Helle Bornstein, som driver SmartTrening i Oslo, synes - i  likhet med Grønneberg Mesa, at det bare er bra at rumpa har fått så mye fokus i det siste.

- En veltrent rumpe er hot! Personlig synes jeg det er flott med litt størrelse på rumpa og skulle gjerne hatt større selv. , sier Bornstein.

Hun mener at utfordringen i vår hverdag er at vi sitter på den mesteparten av tiden.

- De fleste jeg veileder sier ikke nei takk til en veltrent rumpe, selv om de kan ha andre helsemål med veiledningen. Jeg tenker at en sterk og sunn kropp trenger en trent rumpe.

- Rumpa er kroppens største muskel og slik jeg ser det «motoren» i kroppen. Det er den som får deg opp og av gårde! I tillegg er en trent rumpe avgjørende for en god holdning, en sterk og smertefri rygg, god plassering av hoftene og ledd, forteller hun.

LES OGSÅ: Stram kropp på fire uker

Mulig å forme kroppen ved hjelp av trening

I Hollywood ønsker de fleste kjendiskvinner å ha tynn midje, men samtidig en større og mer spretten rumpe.

Spørsmålet mange stiller seg, er imidlertid om en rumpe som Nicki Minaj eller Kim Kardashian er fysisk mulig for alle å trene seg til?

- Gener spiller selvfølgelig inn, men med et sunt kosthold og riktig trening mener jeg at det absolutt er mulig å forme kroppen slik at du får en trent rumpe og en sunn midje med lite magefett, forklarer Bornstein.

Hun anbefaler å kombinere aktiveringsøvelser, tøyning av hofteleddsbøyer og tunge styrkeøvelser for å få en sterk og stram rumpe.

- Varier øvelsene for å få tak på hele rumpa. Eksempelvis: Markløft, hip thrust, ett bens knebøy med foten bak deg. Du skal kjenne at det tar i rumpa og du skal kjenne hvilken del av rumpa du trener, råder Bornstein.

TRENINGSTIPS: Her er rumpeøvelsene Tone Damli og Camilla Pihl sverger til

TRENDY RUMPE: Kim Kardashian har blitt superstjerne mye takket være denne stussen. Foto: Jack-rs-c-P/X17online.com/All Ov
TRENDY RUMPE: Kim Kardashian har blitt superstjerne mye takket være denne stussen. Foto: Jack-rs-c-P/X17online.com/All Ov Vis mer

Ikke hig etter Hollywood

Selv om rumpefokuset er ekstremt om dagen, bør du ikke henge deg veldig opp i dette, mener ekspertene.

Det viktigste er tross alt å ha en sunn og frisk kropp.

-  Det er aldri lurt å hige etter Hollywood og lengte etter rumpa til latinobaben som vrir seg i en musikkvideo. Man må gå ut i fra sitt eget utgangspunkt, om man enten vil ha større eller mindre rumpe, råder Mesa.

Hva synes du om rumpefokuset i Hollywood?

- Det er et bedre fokus enn mange andre treningstrender fra Hollywood. Den verste trenden var da de gikk fra å ha sultet seg i mange år til å plutselig ønske seg markante muskler over natten. Såkalt «skinny strong». Da tenker jeg at det er fint at de i Hollywood ønsker seg stor rumpe. Håper denne trenden fører til at de spiser litt mer, det fortjener de.

På spørsmål om hvilke kroppsdeler som blir det neste store hotte i Hollywood, svarer hun:

- Jeg er dårlig på å spå det, men jeg håper at det blir trendy og bra med leggmuskler. Og at markante, brede skuldre skal bli populært!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer