Kaffe:

Enda en gladnyhet til kaffeelskerne

Nordmenn får faktisk en del jod fra kaffe, men likevel kan ikke kaffekoppen erstatte de viktigste kildene.

KAFFE: Nordmenn drikker mye kaffe, og heldigvis er det flere grunner til å nyte kaffekoppen med god samvittighet. FOTO: NTB Scanpix
KAFFE: Nordmenn drikker mye kaffe, og heldigvis er det flere grunner til å nyte kaffekoppen med god samvittighet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om kaffe er sunt eller ikke har vært omdiskutert, men nå er de fleste enige om at koppen med svart kaffe ikke er noe du skal ha dårlig samvittighet for. Akkurat hvor sunn morgenkaffen er, og hvorfor er det imidlertid litt usikkerhet rundt. Noen typer kaffe kan også ha en negativ effekt på kolesterolet vårt.

Tidligere i år publiserte tyske forskere en studie der de mener å ha funnet at koffeinet beskytter hjertet gjennom å aktivere et bestemt protein. Samtidig er også koffeinfri kaffe antatt å ha helsegevinster, og kaffe inneholder også masse antioksidanter.

En ting som kanskje kan være litt overraskende er at kaffe også er en viktig kilde til jod i det norske kostholdet. Svært mange nordmenn får for lite jod i dag, og nylig gjorde norske forskere en undersøkelse der de så på hvilke matvarer som er våre viktigste kilder til det viktige mineralet.

Ikke overraskende er det fortsatt meieriprodukter og sjømat vi får mest jod fra, men på tredje plass ligger faktisk kaffekoppen.

LES OGSÅ: Det beste tidspunktet å nyte kaffekoppen på

11 prosent av jodinntaket kommer fra kaffe

Kaffe bidrar med hele 11 prosent av jodinntaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer