Sladring

Ender alltid venninnepraten med dette?

Ingen grunn til å føle dårlig samvittighet, skal vi tro eksperten.

SLADRING: – Det kan binde de som sladrer tettere sammen ved at de deler en opplevelse og kanskje en hemmelighet, sier hjerneforsker. FOTO: NTB
SLADRING: – Det kan binde de som sladrer tettere sammen ved at de deler en opplevelse og kanskje en hemmelighet, sier hjerneforsker. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss kan vel si seg skyldige i å sladre litt iblant. Det er kanskje ikke noe vi er veldig stolte av, men la oss være ærlige: Hverdagen hadde ikke vært lett hvis vi ikke kunne blåse ut litt frustrasjon eller oppdatere oss på menneskene rundt oss.

Noen typer sladder er imidlertid mer harmløst enn andre. Én ting er å snakke litt med kjæresten om en kollegas irriterende vaner eller å sladre litt om naboens nye bil. En helt annen ting er å fortelle en venninnes dypeste hemmeligheter til andre.

Men kanskje tar du deg selv i å bli litt revet med noen ganger? Kanskje du synes det er ganske spennende å høre om andres hemmeligheter? Ja, kanskje du ikke greier å holde deg, og snakker stygt om mennesker du egentlig er veldig glad i?

Det er ikke unaturlig å like å sladre litt. Faktisk finnes det flere «sosiale fordeler» ved det! Men her er det en hårfin balanse, skal vi tro ekspertene, og det kan fort bikke over til å bli ondsinnet.

Bygger samhold

«Sladring» er et negativt ladet ord, men det finnes faktisk helt naturlige grunner til at vi gjør det. Og på noen måter gir det oss faktisk gode følelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer