Gå ned i vekt

Enkle grep for å gå ned i vekt

Det viktigste er å ikke få for hardt ut, mener ekspertene.

NED I VEKT: Å gå ned noen kilo krever stort sett ikke drastiske endringer i hverdagen - ofte er det de små tingene som er viktig. Kanskje vil disse tipsene hjelpe deg på veien? FOTO: NTB
NED I VEKT: Å gå ned noen kilo krever stort sett ikke drastiske endringer i hverdagen - ofte er det de små tingene som er viktig. Kanskje vil disse tipsene hjelpe deg på veien? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hva er egentlig årsaken til at vi ofte gang på gang mislykkes med våre gode intensjoner om å gå ned et par kilo i vekt? KK har tidligere skrevet en sak om de største tabbene man gjør når man vil slanke seg, hvor blant annet overdreven trening og å gå for hardt ut på kostholdet er noen av de faste gjengangerne.

Det er jo absolutt ingenting som tilsier at man gå ned i vekt for å se ut som en strek, snarere tvert imot, for som vår redaktør Ingeborg Heldal sier:

- Jeg selvsagt veldig klar over at jeg ikke lenger har en kropp som ville passert audition-runden til «Paradise Hotel» , men jeg er bra nok!

Men hvis du likevel er en av de som kunne tenke deg å miste noen kilo for å oppnå trivselsvekta, så finnes det noen enkle og «levelige» råd for å oppnå akkurat det.

Trenger ikke diett

Vi har hørt med to damer som er eksperter på hvert sitt felt. Klinisk ernæringsfysiolog og forsker ved Rikshospitalet, Ida Gregersen, betrygger oss med at man helt fint kan gå ned i vekt på et normalt norsk kosthold som følger Helsedirektoratets råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer