Kaffe

Er det bare en myte at kaffe hjelper mot hodepine?

Svaret avhenger av en rekke faktorer.

KOFFEIN: Vi tåler litt ulike doser av koffein fordi vi kommer i litt ulike vektklasser og fordi leveren vår kanskje ikke er like effektiv som andres når det gjelder å kvitte seg med koffein. FOTO: NTB Scanpix
KOFFEIN: Vi tåler litt ulike doser av koffein fordi vi kommer i litt ulike vektklasser og fordi leveren vår kanskje ikke er like effektiv som andres når det gjelder å kvitte seg med koffein. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En stor kopp kaffe kan lett være det eneste som frister akkurat idet du våkner opp litt sliten en morgen og hodepinen banker i topplokket. Men hvor bra er det egentlig å drikke kaffe når hodet ikke spiller på lag?

Ifølge det amerikanske nettstedet Huffington Post kan kaffe hjelpe mot hodepine kun i visse tilfeller - som for eksempel hvis hodepinen skyldes hovne blodårer i hjernen. Koffeinets sammensatte virkning kan nemlig ha effekt på karene, som igjen kan fjerne hodepinen. Det sier ernæringsfysiolog Kirsten Ransburry og Kiran Rajneesh, leder på nevrologisk avdeling på Ohio State University Wexner medisinske senter.

Kaffe kan også hjelpe til med å redusere spenningshodepine, da koffein får musklene i hodet og nakke til å slappe mer av. Men her handler det om å finne en hårfin balanse, da det også kan ha en motsatt effekt om man drikker for mye - det kan nemlig gi deg spenningshodepine.

LES OGSÅ: Så mye kaffe er det greit å drikke

Vanskelig å vite

Samme eksperter sier det er omtrent umulig å finne den perfekte dosen koffein, da toleransen varierer fra person til person basert på gener. Det eneste de kan si er at hvis du vet du er følsom for koffein, bør du ta det rolig med både kaffe, brus og energidrikker, samt smertestillende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer