Karbohydrater:

Er det bedre å spise karbohydrater på morgenen enn om kvelden?

Vi bekrefter og avkrefter myter om de «farlige» karbohydratene!

MYTER: Karbohydrater er kanskje en av de næringsstoffene det florerer mest myter om - hva stemmer og hva stemmer ikke? FOTO: NTB Scanpix
MYTER: Karbohydrater er kanskje en av de næringsstoffene det florerer mest myter om - hva stemmer og hva stemmer ikke? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karbohydrater ditt, karbohydrater datt. Slanking her, slanking der. Og hvordan var dette med karbohydrater og proteiner igjen? Det var mye viktigere med proteiner, ikke sant? Eller?

I en jungel full av råd, tips og myter er det lett å gå seg vill, spesielt når alt man egentlig er på søken etter bare handler om å være sunn, frisk og ta vare på seg selv.

Vi i KK-redaksjonen har derfor lyst til å ta tak i sistnevnte, altså myter om karbohydrater, og høre med en ekspert om hva som er sant og hva som overhodet ikke stemmer.

Velg riktige matvarer

Klinisk ernæringsfysiolog og forsker ved Oslo Universitetssykehus, Ida Gregersen, påpeker overfor KK at karbohydrater er en utrolig viktig energikilde, og at hjernen vår er helt avhengig av karbohydrater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer