Hårstrikk:

Er det nødvendig å vaske hårstrikker?

Hårstrikken kan være stappfull av bakterier, men det er andre ting som kan være verre.

HYGIENE ER VIKTIG: God håndhygiene er alltid viktig, uavhengig av bruk av hårstrikk, sier ekspert.
HYGIENE ER VIKTIG: God håndhygiene er alltid viktig, uavhengig av bruk av hårstrikk, sier ekspert. Vis mer
Publisert

De fleste kvinner med langt hår bruker hårstrikker innimellom, og mange bruker det gjerne flere ganger om dagen. For eksempel når du skal lage mat, trene eller bare er lei av at håret henger ned i ansiktet. Men har du noen gang tenkt på at hårstrikkene kan inneholde masse bakterier?

«Hårstrikkene dine er mest sannsynlig stappfulle av bakterier», skriver det australske damemagasinet womenshealth.com, som trekker frem at spesielt etter at du har trent og svettet vil hårstrikkene bli skitne og fulle av bakterier.

Nettstedet påpeker likevel at det ikke nødvendigvis har noen betydning for huden eller helsen din, med mindre bakteriene flytter seg til huden via soveputen eller lignende.

Norske eksperter er skeptiske til om bakterier i hårstrikker har noen betydning.

- Jeg tror ikke skitne hårstrikker er et stort mikrobiologisk problem, men heller et estetisk problem. Jeg har aldri hørt om noen som får problemer på grunn av bakterier i hårstrikken. Jeg tror det i så fall er andre ting som har vel så mye bakterier på seg, for eksempel under ringer og klokker, skjerf som ikke vaskes så ofte, sko man går barbeint i eller lignende. Uten at det heller er noe stort problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.