Varm lunsj:

Er det ok å spise varm kantinelunsj hver dag?

Dette sier ekspertene.

VARM LUNSJ: En stor lunsj, trenger ikke å være negativt! Velger du magert kjøtt eller fisk sammen med grønnsaker og salat, blir det kjempesunt. Foto: Bon Appetit
VARM LUNSJ: En stor lunsj, trenger ikke å være negativt! Velger du magert kjøtt eller fisk sammen med grønnsaker og salat, blir det kjempesunt. Foto: Bon Appetit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du jobber på kontor eller andre steder hvor det gjerne er en kantine, kan dette ofte være en utfordring hvis du vil forsøke å være sunn.

Mange kantiner serverer typisk middagsmat til lunsj, og dagens matinntak kan dermed bli ganske stort hvis du nærmest har to middager om dagen.

Så hvordan bør du egentlig sjonglere dette? Må du spise salat og knekkebrød til middag hvis du spiser en større, varm lunsj?

Ernæringsfysiolog Linn Hansen, bak den populære bloggen Sprudlendesunn.no, forklarer hvorfor en litt stor varmlunsj er genialt.

- Varm lunsj er supert! Ofte inneholder middagsmat mer farger og grønnsaker, samt at varmmat ofte inneholder et mer balansert forhold mellom karbohydrater, fett og proteiner. Jeg er derfor veldig tilhenger av varm lunsj, sier Hansen.

Et perfekt lunsjalternativ trenger heller ikke å være spesielt komplisert, tipser ernæringsfysiologen.

- Det er så mye mat som er bra for kroppen vår! Jeg synes både omeletter, og middagsrester er ypperlig lunsj. I kantine er det ofte gryteretter, og da bør man passe på å få i seg grønt i tillegg, råder hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer