Forkjølelse Eller Allergi

Er det pollenallergi eller bare en forkjølelse?

- Hvis du har noen symptomer som ikke passer med en vanlig forkjølelse så bør man få sjekket det, sier lege.

POLLENALLERGI: Hvis forkjølelsen aldri ser ut til å gi seg så er det ikke sikkert at du egentlig er forkjøla – det kan faktisk være at du har pollenallergi. Foto: Shutterstock / goodluz
POLLENALLERGI: Hvis forkjølelsen aldri ser ut til å gi seg så er det ikke sikkert at du egentlig er forkjøla – det kan faktisk være at du har pollenallergi. Foto: Shutterstock / goodluz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snufs og snørr, du blir liksom aldri helt kvitt denne forkjølelsen. Hver gang du tror du er på bedringens vei så våkner du igjen med tett og rennende nese.

Siden både forkjølelses- og influensavirus overlever bedre i kulde, er vi spesielt utsatt i vinterhalvåret. Ja, selv langt utover våren kan vi gå rundt og snufse. Men hvis forkjølelsen aldri ser ut til å gi seg så er det ikke sikkert at du egentlig er forkjøla – det kan faktisk være at du har pollenallergi.

LES OGSÅ: Noen allergier har sterk sammenheng med enkelte matvarer

– Det er dessverre mange som tror at de bare har en forkjølelse som stadig kommer tilbake, og som derfor aldri går til legen, sier Lene Gunvaldsen, kommunikasjonsrådgiver i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), til KK.no.

Dette er nemlig en svært utbredt form for allergi. Og det regnes at cirka en million nordmenn har pollenallergi, altså rundt 20 prosent av befolkningen. 

– Andelen av befolkningen som har allergi er økende, og ifølge WHO forventer man at andelen barn med allergi på verdensbasis vil være 50 prosent innen 2030, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer