Vagina

Er det sant at vaginaen kan bli deprimert?

Eller tok Charlotte fra «Sex og Singelliv» helt feil?

DEN ER DEPRIMERT: Charlotte York fra «Sex og Singelliv» fikk beskjed av gynekologen sin at vaginaen hennes var deprimert, men der det mulig? Foto: HBO FILMS/ HOME BOX OFFICE/NEW LINE CINEMA/VILLAGE ROADSHOW / BLANKENHORN, CRAIG / Album
DEN ER DEPRIMERT: Charlotte York fra «Sex og Singelliv» fikk beskjed av gynekologen sin at vaginaen hennes var deprimert, men der det mulig? Foto: HBO FILMS/ HOME BOX OFFICE/NEW LINE CINEMA/VILLAGE ROADSHOW / BLANKENHORN, CRAIG / Album Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du like «Sex og Singelliv»-fan som oss husker du mest sannsynlig episoden hvor Charlotte klaget over at vaginaen hennes var deprimert. Har scenen likevel gått i glemmeboken, her er en kort oppsummering:

Charlotte tok seg en tur til gynekologens kontor fordi hun hadde fått helt vanlige soppinfeksjonlignende symptomer, for så å motta den uventede og litt merkelige beskjeden om at vaginaen hennes var deprimert. Hun forlot kontoret med en resept på milde antidepressive og en ødelagt kvinnelig sjel.

Har du også i etterkant lurt på om det virkelig er mulig? At den der nede kan bli deprimert. Det har i hvert fall vi, og derfor har vi nå endelig funnet svaret!

Det viser seg nemlig å være halvveis sant. Eller, vaginaen din, i likhet med deg selv, kan ha en form for «humørsvingninger». Hun kan gå fra å være «superhappy» til å bli plaget av diverse ting som kan gå utover helsen hennes. Men selvsagt er det ingenting som heter en deprimert vagina. På det medisinske språket heter det Charlotte opplevde Vulvodyni - en sykdom rundt 250.000 norske kvinner opplever å ha i perioder av livet, forteller Britt-Ingjerd Nesheim, som er overlege og spesialist i kvinnesykdommer. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer