Bæsj

Er dette redningen på «do-flausene»?

V.I.Poo skal redde deg fra illeluktende toalettbesøk, men funker det? KK.no har testet!

V.I.POO: Er en ny spray som skal forhindre at det lukter etter at du har gått på do. Men, funker det? KK.no har testet! Foto: KK.no
V.I.POO: Er en ny spray som skal forhindre at det lukter etter at du har gått på do. Men, funker det? KK.no har testet! Foto: KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har inntrykk av at gutta synes det er ekkelt at vi gjør såkalt «ufeminine» ting, som å rape, prompe (pst. vet du hvorfor det lukter vondt?) eller gå på do, og kan derfor ha et litt anstrengt forhold til det. Og - det er faktisk ikke uten grunn at en del kvinner/jenter opplever det slik.

– Kvinner, særlig de unge, skal være opphøyet – de skal være rene, gode, et bilde på alt vakkert her i verden og den rake motsetning til alt maskulint. Slike forestillinger sitter fortsatt i selv om vi har blitt bortimot likestilt på de fleste områder, har Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, tidligere uttalt til KK.no:

– Det å ha kroppsfunksjoner, står altså i motsetning til et opphøyet pidestallaktig kvinneideal som fortsatt påvirker oss. Da blir det flaut dersom man ikke klarer å leve opp til disse helt kunstige og urealistiske fantasibildene.

LES OGSÅ: 3 flaue ting som kan skje i senga

Også livsstilscoach Christine Otterstad er enig i at det fortsatt er knyttet mye tabu til slike ting. 

– Vi er opplært til å synes at det er ekkelt, derfor tenker jeg at det på mange måter er en del av vår arv at dette temaet er såpass tabubelagt. Det går jo også mye på trygghet når man er sammen med det motsatte kjønn. Hvor mange ønsker vel å slippe en promp på den første daten? Men etter at forholdet har vart en stund er det ikke uvanlig å både prompe og rape foran kjæresten, har hun sagt. 

LES OGSÅ: Så ofte bør du gå ordentlig på do

Sprayen som redder «dokrisene»

Ok, så dette er litt flaut, men nå har vi (forhåpentligvis) kommet såpass langt her i verden at alle menn vet at kvinner promper og går ordentlig på do. Likevel kan man fort bli litt pinlig berørt dersom man for eksempel er på date hjemme hos den nye flammen og må låne doen hans, eller drar på hyttetur med alle kompisene og får akutt magetrøbbel. So, what to do?

Nå har det (no joke) faktisk kommet et eget produkt som skal hjelpe deg ut av disse  «småflaue episodene», og som får plass i veska. Sprayen, som har det passende navnet V.I.Poo (må jo le litt av det), skal fjerne all vond lukt etter at du har gått på do. Alt du gjør er å spraye produktet 3-5 ganger ned i do FØR du gjør det du må, deretter trekker du ned, og så skal produktet og «oljene i det skape et lag som fanger og nøytraliserer ubehagelige dufter før de overhodet begynner». (Pst. visste du at det også finnes et produkt som gjør at du kan tisse som en mann?)

3 av journalistene i KK.no har testet produktet, og her er dommen

Test person 1: - Haha, det er sykt funny at det faktisk finnes et slikt produkt, men samtidig, det er nok mange jenter som blir glade for det, særlig blant de unge. Produktet gjør virkelig jobben og fjerner ALL vond lukt, men sprayen i seg selv (i dette tilfellet lukten lemon idol) er skikkelig intens og ikke akkurat diskré. Så, det er vanskelig å skjule hva man har gjort... men samtidig, det lukter jo bedre enn alternativet. Synes kanskje de også kunne valgt et litt mindre «obvious» navn enn V.I.Poo, haha... '

LES OGSÅ: Så mange liter luft har du i kroppen

Test person 2:  - Jeg er skeptisk  til do-sprayer generelt – og dette er intet unntak. Den har for det første et ganske stygt utseende, kunne den ikke sett litt mer anonym ut? Og den luktet som forventet – som et stoff det er farlig å puste inn maskert i blomster. Men når alt kommer til alt funker det, og den luktet bedre enn alternativet. Men det er noe med det at den er vel så avslørende som lukten av en god nummer to. Når jeg går inn på et toalett og lukter do-spray blir jeg nesten mer oppmerksom på at noen har vært der.  

Test person 3: - Haha, jeg måtte le da jeg fikk utdelt denne lille sprayen, men altså… Wow! Jeg tror nok mange av mine venninner kunne tenkt seg å hatt denne i veska (inkludert meg selv, hehe). Hvor genialt når du er på et offentlig sted hvor du helst ikke vil forlate toalettet med en vond lukt? Ja, sprayen i seg selv har en intens lukt som kanskje kan avsløre ditt lille besøk, men samtidig lukter det fresht og bedre enn alternativet. Dette var saker!

(Til info: produktet kommer i 3 ulike dufter og selges på Coop Mega, Obs og Enklere Liv. Prisen ligger rundt 100 kroner).

Le av deg selv!

Men husk dette da damer: Å ha et anstrengt forhold til naturlige ting som promp, rap og det å gå på do er ikke bra i lengden, hverken for deg, eller en potensiell partner. 

– Det er jo veldig ubehagelig å være så ufri sammen med partneren sin. Mange har problemer med å ha sex, eller å få noe ut av sex, nettopp fordi de har slike hemninger. Det er også ganske begrenset hvor lenge man kan være sammen hvis man for eksempel skal late som om man aldri bæsjer. Og dessuten: hvis man er så hemmet er det ikke sikkert at man er særlig morsom å være sammen med heller, har Peder Kjøs fortalt. 

LES OGSÅ: Lager vaginaen din lyder?

Om «uhellet» først skulle skje, mener coach Otterstad at det er ingenting som ikke kan fikses med litt humor.

– Å le av seg selv er den enkleste måte å ta brodden av en pinlig situasjon på, og det gjør det også lettere for den andre parten. Ærlighet varer også lengst i slike situasjoner, si det som det er. Pek på elefanten i rommet med det samme, så slipper det å bli en vanskeligere situasjon enn nødvendig, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer