Barbering

Er du en av de som «aldri» får glatt resultat når du barberer deg?

Slik unngår du røde nupper nedentil.

INTIMBARBERING: Får du ofte røde nupper når du barberer deg nedentil? Dette bør du gjøre! Foto: NTB scanpix
INTIMBARBERING: Får du ofte røde nupper når du barberer deg nedentil? Dette bør du gjøre! Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag vil de fleste av oss ha lite hår på kroppen, og når bikinisesongen nærmer seg er behovet desto større. Men du har kanskje opplevd at bikinilinjen blir rød, nuppete og tørr? Ingrid Fallet, fagsjef for hud i Omega Pharma, forklarer hvorfor. (Psst: Inngrodd hår: - Klemming og pilling vil føre til mer irritasjon og betennelse i området)

- Mer enn 90 prosent av unge kvinner barberer seg nedentil og stadig flere menn gjør det samme. Intimbarbering kan gi eller forverre enkle problemer som tørr hud, men også virusinfeksjoner som mollusker og condylomer. Personer som har tørr hud eller atopisk eksem i utgangspunktet er mer utsatt. De fleste som barberer seg opplever problemer med rødhet, kløe og prikker i huden. Dette er noe mange unge aksepterer og er villig til å leve med, forklarer hun.

Heldigvis finnes det metoder som gjør at du får et penere resultat. Maria K. Ebbestad, redaktør i Kondomeriet.no, gir oss sine beste tips. (Psst: Klør det «der nede»?)

- Alt du trenger er en personlig hårtrimmer eller en barberhøvel med nytt blad, en god barberkrem og en etterbarberingskrem, forklarer hun. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer