Helse:

Er du en stressdrikker?

Det første 41 år gamle Mette gjør når hun kommer hjem fra jobb, er å skjenke seg et stort glass hvitvin. Er det greit?

HELSE: Undersøkelser viser at kvinner i større grad enn menn drikker alkohol for å døyve følelser som stress og angst. FOTO: NTB scanpix
HELSE: Undersøkelser viser at kvinner i større grad enn menn drikker alkohol for å døyve følelser som stress og angst. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg gjør det hver dag, og noen ganger tar jeg også en konjakk om kvelden før jeg skal sove. I tillegg drikker jeg vin til lunsjen og til kveldsmaten i helgene. Og så drikker jeg mer hvis jeg er på fest eller sammen med venninner.

Alt i alt mener Mette at hun i snitt drikker tolv alkoholenheter i uken, og hun har ikke tenkt å kutte ned.

– Når jeg kommer hjem fra jobb, har jeg vært i jobbmodus og i full fart hele dagen, og da vil jeg gjerne komme over i et annet modus. Så når jeg er kommet innenfor døren hjemme, satt fra meg vesken og kippet av meg skoene, drikker jeg et stort glass hvitvin, og det får pulsen min til å falle, sier Mette.

Kvinner drikker for å døyve følelser som ubehag

Hun er ikke den eneste som føler at hun trenger alkohol for å komme inn i det giret hun ønsker. For eksempel har undersøkelser vist at mange unge bruker alkohol når de skal ha sex.

Christina Bølling er sexolog og jobber som helseredaktør i det danske magasinet Femina. I studietiden gjennomførte hun en studie av unge danskers sexvaner, der det også ble spurt om alkohol, sex og følelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer