Vennskap:

Er du en vennskapsperfeksjonist?

- Relasjoner blir bedre av å bli testet, litt skadet og så reparert, sier psykologspesialisten.

STILLER HØYE KRAV: Noen stiller veldig høye krav til vennskapene de er i, og forventer kanskje litt vel mye av sine nærmeste. FOTO: NTB
STILLER HØYE KRAV: Noen stiller veldig høye krav til vennskapene de er i, og forventer kanskje litt vel mye av sine nærmeste. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Som barn er det nok å si «Vil du være med og leke i sandkassen?», også er man plutselig bestevenner og leker sammen resten av dagen. Som voksen stiller de fleste av oss litt strengere krav til hvem vi blir venn med. Felles interesser, lik humor og god kjemi er som regel noe vi ønsker oss i en god venn.

Det er derimot ikke uvanlig å være en vennskapsperfeksjonist, altså at du stiller litt vel strenge krav til vennene dine. Husk at det ikke er mulig å finne én venn som dekker alle behov.

Det er lite realistisk at venninna di som nettopp fikk en baby skal være like tilgjengelig for en bytur som tidligere, og det er lite realistisk at din single og festglade venninne vil tilbringe hver lørdag i sofaen med en film på TVen. Det er heller ikke alle som er like flinke til å åpne seg, og mange blir ukomfortable av å snakke om følelser.

Det er heller ikke slik at det ikke kan være et godt vennskap om du for eksempel stemmer Høyre og venninna di stemmer Rødt, tvert imot kan det bli et veldig godt vennskap om du gir det en sjanse. Bare tenk hvor mange spennende diskusjoner dere kan ha så lenge dere respekterer ulikhetene mellom dere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer