Nytt forhold:

Er du i et ferskt forhold? Her er 7 tegn på at det er et sunt forhold som vil vare!

Sjekk om du kjenner deg igjen i listen, og still deg selv to viktige spørsmål.

LOVER FORHOLDET BRA FOR FREMTIDEN? Sjekk om du kjenner deg igjen i disse 7 punktene! FOTO: NTB
LOVER FORHOLDET BRA FOR FREMTIDEN? Sjekk om du kjenner deg igjen i disse 7 punktene! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er helt normalt å kjenne på litt usikkerhet når vi nylig har begynt å date noen - spesielt når det begynner å bli litt mer seriøst. Hvilken vei går dette? Er den andre personen like forelsket som meg? Kommer dette til å vare?

Det finnes mange røde flagg vi kan se etter når vi nylig har begynt å date noen, men hva med «grønne» flagg?

Det finnes nemlig flere positive tegn på at forholdet lovet godt for fremtiden - og det har nettmagasinet Redonline nylig skrevet om. I artikkelen listet forholdsekspert og psykoterapeut Neil Wilkie opp 7 tegn på at et nytt forhold går riktig vei.

I HARMONI: Dere prioriterer forholdet, føler at dere er i harmoni med hverandre og at dere kan snakke sammen om alt. FOTO: NTB
I HARMONI: Dere prioriterer forholdet, føler at dere er i harmoni med hverandre og at dere kan snakke sammen om alt. FOTO: NTB Vis mer

1. Dere ser fremover

Fokuset ditt ligger på nåtiden og fremtiden - du føler ikke lenger at du trenger å tenke på hvordan du har blitt såret og skuffet i fortiden.

Dere klarer å være i øyeblikket og å nyte livet. Dere snakker om fremtiden, og ser frem til å dele nye erfaringer sammen.

2. Dere kommuniserer bra

Du kan snakke om hva du føler, og du føler at du blir lyttet til. Praten flyter, og det er også komfortabel stillhet - du føler ikke at du må fylle denne stillheten med prat.

3. Dere har et sterkt bånd

Du føler at dere er i harmoni med hverandre. Små blikk, berøring og ord får deg til å «krible av glede». Dere har intime øyeblikk der det føles som om tiden har stoppet og at ingenting annet betyr noe. Kyss og sex føles intenst og deilig. Du kan også føle at dere har et sterkt bånd med hverandre - som om dere er sjelevenner.

4. Dere er begge forpliktet til hverandre

Forholdet er viktig for dere begge, og dere investerer tid og energi i det. Dere lar ikke distraksjoner ødelegge, og dere gjør forholdet til deres viktigste prioritet.

5. Dere har det gøy sammen

Dere kan slappe av og være lekne. Dere tuller og ler sammen.

6. Dere utvikler dere sammen

Forholdet nærer dere begge, og det føles som om dere utvikler dere, både som individer og som par. Det er selvfølgelig opp- og nedturer, men du føler at forholdet har liv - at det ikke er statisk.

7. Dere stoler på hverandre

Du bekymrer deg ikke over hvor den andre personen er, eller hvem han eller hun er sammen med.

Dere kan dele ting fra fortiden, dere kan prate om følelser og drømmer, og dere har ingen hemmeligheter for hverandre. Hvis du har et problem, stoler du på at partneren vil respondere på riktig måte hvis du trenger hjelp. Du har også et ønske om å virkelig ville hjelpe partneren din hvis han eller hun trenger hjelp.

Tre valg

Psykoterapeut Wilkie anbefaler at du stiller deg selv to spørsmål: «Hvor mange av disse syv punktene kjenner du deg igjen i?» og «Nå som du vet alt dette, hva vil du at skal skje?»

- Du har tre grunnleggende valg. Enten slapper du av, nyter reisen og ser hvor det tar deg - du investerer tid og energi og gjør alt du kan for å gjøre det til et godt forhold - eller så bekymrer du deg for at alt virker for bra, at du ikke fortjener et bra forhold, og du selvsaboterer, uttalte Wilkie.

Når du har reflektert over disse tre valgene - kjenn etter hva hjertet, hodet og magefølelsen forteller at du skal gjøre.

- Se for deg at du handler på det. Hvordan føles det, og hva forteller disse følelsene deg?

ÅPNE MED HVERANDRE: Hvis dere begge kan dele det dere tenker og føler fortløpende, og bli møtt på det av den andre – vil det være et positivt tegn, sier samlivsterapeut. FOTO: NTB
ÅPNE MED HVERANDRE: Hvis dere begge kan dele det dere tenker og føler fortløpende, og bli møtt på det av den andre – vil det være et positivt tegn, sier samlivsterapeut. FOTO: NTB Vis mer

Samlivsterapeut enig

Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver fagbloggen trinehuseby.no med teknikker og inspirasjon for par, har lest gjennom listen.

- Er du enig i de syv punktene?

- For det meste vil jeg si meg enig i at dette er tegn som tidlig i forholdet kan tyde på at det kan være bra for deg, svarer hun.

Men hun trekker frem ett unntak; punkt 3, som beskriver en sterk «connection» (et sterkt bånd med hverandre)

- Følelsene som er beskrevet under dette punktet, som «as if time has stopped and nothing else matters», og «a deep, primeval connection» minner mer om forelskelse og lidenskap, og trenger ikke ha betydning for at relasjonen blir god på lang sikt, påpeker hun.

Hun legger også til et annet godt tegn:

- Et annet tegn som kan tyde på at relasjonen er god, er at du ikke sitter og tenker og føler mye som du velger å ikke dele – det være uttrykk for emosjonell distanse mellom dere. For eksempel: «Har han dårlige manerer?» eller «Prater hun litt i meste laget?». Hvis dere begge kan dele det dere tenker og føler fortløpende, og bli møtt på det av den andre – vil det være et positivt tegn.

SAMLIVSTERAPEUT: Trine Huseby. FOTO: Iselin Huseby Lie
SAMLIVSTERAPEUT: Trine Huseby. FOTO: Iselin Huseby Lie Vis mer

- Hva vil du si er det sikreste tegnet på at et ferskt forhold lover bra for fremtiden?

- Det er vanskelig å peke på ett «sikreste» tegn, men jeg holder en knapp på et forhold basert på en kombinasjon av følelser og fornuft – og at det er gjensidig, svarer Huseby og fortsetter:

- Ellers har erfaring lært meg at man aldri kan vite; noen ganger kan et forhold som i utgangspunktet virket dødfødt, vise seg å være liv laga. Og andre ganger kan et forhold som starter veldig positivt ut, ende opp negativt, for den ene eller begge.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer