Kvinner I Overgangsalderen

Er du i overgangsalderen? Da bør du få i deg dette!

Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky forteller hva du bør spise i overgangsalderen.

OVERGANGSALDEREN: Når du kommer i overgangsalderen er det lurt å fokusere litt ekstra på kostholdet slik at du får i deg de riktige vitaminene og mineralene.  Foto: Shutterstock / Timolina
OVERGANGSALDEREN: Når du kommer i overgangsalderen er det lurt å fokusere litt ekstra på kostholdet slik at du får i deg de riktige vitaminene og mineralene. Foto: Shutterstock / Timolina Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overgangsalderen er noe vi kvinner ikke kan unngå (og visste du at den faktisk kan komme i 30-årene?). For kvinner i overgangsalderen er det visse ting man bør huske på, og kostholdet kan være til hjelp for å gjøre prosessen litt lettere.

Nina Wiggen er fastlege i Oslo. Hun forklarer at overgangsalderen kommer rundt 50-årene for de fleste kvinner, og at eventuelle plager kan være svært varierende: 

- Noen får ikke plager i det hele tatt, mens andre får mange plager. 

Wiggen forteller videre at det før var vanlig å gi hormontilskudd til kvinner i overgangsalderen for å få færre plager, men at det ikke gjøres lenger fordi det øker risikoen for brystkreft og hjerte- og karsykdom. 

- Men noen kan fremdeles få hormontilskudd hvis de er veldig plaget, spesielt av hetetokter. Dette gjøres i samhandling med lege, og det er anbefalt å gjøre behandlingen så kort som mulig. 

Når det kommer til kosthold råder Wiggen kvinner i overgangsalderen til å spise variert og sunt som alle andre bør gjøre. Hun anbefaler fisk to ganger i uka, og å drikke meieriprodukter dersom du kan det. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer