Mensentruser:

Er du klar for mensentrusa?

- Menstruser og menskopp føyer seg inn i rekken av produkter som gjør det lettere å kaste mindre, sier Framtiden i våre hender.

MENSENTRUSER: I gamle dager var bindene av bomull og ble vasket og brukt om igjen. Nå kommer mensentrusa - som også kan brukes om og om igjen. FOTO: THINX
MENSENTRUSER: I gamle dager var bindene av bomull og ble vasket og brukt om igjen. Nå kommer mensentrusa - som også kan brukes om og om igjen. FOTO: THINX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tamponger og bind er ikke lenger eneste løsningen når mensen kommer. Menskoppen har vi kjent noen år, men nå kommer trusene som skal være både truse og bind i ett, og som kan vaskes og gjenbrukes. Såkalte period proof panties er blitt en snakkis både i USA og Asia. Men hvordan er engasjementet her hjemme? Og hva skal vi kalle denne nye oppfinnelsen.

- Vi kan godt kalle det mensentruser, sier Neha Naveen, forfatter, mensaktivist og en av bidragsyterne i boken Mensen. Hun utdyper?

Hvorfor ikke? Vi har mensen. Det er truser vi har på mens vi har mensen. Vi må ikke skamme oss over verken ordet mensen eller at vi faktisk har mensen. Det var ikke uten grunn at det for noen år siden fantes en kampanje som het #dethetermensen, sier Naveen.

Selv er hun stor tilhenger av menskoppen, og tror at en slik truse kunne vært ganske ålreit når det går mot slutten av mensen og man blør mye mindre. Også når man har perioder med mye utflod. Fordi det kan være ordentlig irriterende med utflod også, men det gidder hun ikke å bruke menskoppen til.

Hun poengterer også at det å bruke truseinnlegg dessuten er like irriterende og forsøplende som bind og tamponger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer