Meieriprodukter

Er du over gjennomsnittet glad i ost? Da bør du få med deg dette!

Sjekk hvor mange skiver det er greit å spise i løpet av en dag.

OST OG ANDRE MEIERIPRODUKTER: Hvor mange meieriprodukter spiser du i løpet av en dag? Ifølge eksperten er det ikke bra å spise mer enn anbefalt, da det er viktig å spise variert.  Foto: Shutterstock / stockcreations
OST OG ANDRE MEIERIPRODUKTER: Hvor mange meieriprodukter spiser du i løpet av en dag? Ifølge eksperten er det ikke bra å spise mer enn anbefalt, da det er viktig å spise variert. Foto: Shutterstock / stockcreations Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du spiser en to skiver med hvitost til frokost, et yoghurtbeger til lunsj, en pakke cottage cheese etter trening, laks med rømme til middag og en skål med kesam til kvelds. 

Har du tenkt over hvor mange meieriprodukter får du i deg i løpet av en dag - er det tre, fire eller kanskje fem? 

Vi vet at det er viktig å få i seg meieriprodukter, men hvor mange er det egentlig greit å spise i løpet av en dag? 

LES OGSÅ: Derfor bør du ta deg et glass melk i dag

Ikke bra å spise for mye meieriprodukter 

Terese Glemminge Arnesen, som er ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no), forteller at det er bra å få i seg melk og meieriprodukter, da de inneholder flere viktige næringsstoffer som kroppen din trenger. 

- Mange vet at melk og meieriprodukter er en god kilde til kalsium, men du får også proteiner, jod, fosfor, vitamin B12 og B2.

- I et gjennomsnittlig norsk kosthold kommer 67 prosent av kalsiuminntaket fra melk og meieriprodukter, resten får vi i oss fra annen mat og drikke dersom vi spiser variert. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer