Terrorfrykt

Er du redd for terrorangrep?

- Det kan skape frykt hvis man hele tiden ser for seg hva som kan gå galt, og dette har liten hensikt, sier seniorrådgiver i PST.

TERRORFRYKT: Norge er et ganske trygt land å bo i, men det betyr likevel ikke at vi er helt uberørte av terrorfrykten. Foto: Shutterstock / Ahmet Misirligul
TERRORFRYKT: Norge er et ganske trygt land å bo i, men det betyr likevel ikke at vi er helt uberørte av terrorfrykten. Foto: Shutterstock / Ahmet Misirligul Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har for lengst skjønt at vi i det vestlige Europa ikke er immun mot terrorangrep. Angrepet på julemarkedet i Berlin like før jul skapte naturlig nok store overskrifter i media, og midt oppi all juleglede og julestress kunne vi plutselig kjenne litt på frykten igjen – tenk om det samme skjer her.

– Jeg tror den norske befolkningen kjenner seg tryggere enn mange andre steder i verden. Og vi kan jo også se at land som har hatt lite terror, som Norge, har en økning i turismen fordi det anses som et trygt sted å reise til, sier Atle Dyregrov, professor ved Institutt for klinisk psykologi og faglig leder av Senter for Krisepsykologi i Bergen, til KK.no.

Men det betyr likevel ikke at vi er helt uberørte av frykten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer