Drikke for mye:

Er du usikker på om du drikker for mye?

Og hvor mye er egentlig for mye?

DRIKKE FOR MYE: Anledningene for å kunne ta seg et glass eller tre dukker opp som perler på en snor i disse dager. Unnskyldningene og bortforklaringene like så. Men hva er egentlig innafor? FOTO: NTB Scanpix
DRIKKE FOR MYE: Anledningene for å kunne ta seg et glass eller tre dukker opp som perler på en snor i disse dager. Unnskyldningene og bortforklaringene like så. Men hva er egentlig innafor? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Julebord med kolleger. Førjulsweekend med venninner. Julestrikkekveld. Hei hå, nå er det jul igjen-kveld. Kvelden før kvelden-kveld. Julaften. Nyttårsaften. Julemiddag med familien. Julemiddag hos svigers. Endelig helt alene hjemme-kveld. Da er det vel lov. Eller?

Anledningene for å kunne ta seg et glass eller tre dukker opp som perler på en snor i disse dager. Unnskyldningene og bortforklaringene like så. Men hva er egentlig innafor? Og når burde varsellampene begynne å blinke?

LES OGSÅ: Drikker kjæresten eller en god venn for mye?

Når blir av og til for ofte?

Alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL jobber ikke for at man skal slutte å drikke alkohol, men for å redusere alkoholbruken der det kan være farlig eller gå ut over andre.

Vi har spurt fungerende generalsekretær i AV-OG-TIL, Elise Nyborg Eriksen, om hvor grensen mellom å drikke av og til, og å drikke for ofte går.

– Hvor ofte som er greit er veldig situasjonsbasert. Derfor er vi veldig opptatt av at folk bruker alkovett, altså at de i hver situasjon tenker over om de skal drikke og når de skal stoppe, sier hun, og legger til

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer