
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Egg har mildt sagt hatt et vekslende rykte på seg de siste tiårene. I generasjoner gaflet vi i oss egg uten å ofre en tanke på at det kunne være skadelig for helsa. Uskylden varte helt til forskere fikk ideen om at det kunne være en sammenheng mellom egg og hjerte- og karsykdom, og media hang seg på med krigstyper.
På 80-tallet satte vi både egget og kaffen i halsen da sannheten, som det ble påstått å være, ble presentert for oss: En taus seriemorder lusket rundt i de tusen hjem, nærmere bestemt i de tusen kjøleskap. I årevis hadde dette flintskallede lille monsteret drept millioner av mennesker. Skrekk og gru. Eggprodusentene gikk en dyster tid i møte.
BLACK WEEK
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger