Er koffeinfri kaffe sunnere enn vanlig kaffe?

Nei, mener norske eksperter.

KAFFE: Kaffe er oppkvikkende og blir for de fleste forbundet med kos og hygge.
KAFFE: Kaffe er oppkvikkende og blir for de fleste forbundet med kos og hygge. Vis mer
Publisert

Vi nordmenn er glad i kaffe, og vi er nok mange som føler at dagen ikke kan begynne ordentlig før vi har fått i oss den første, gode kaffekoppen. Kaffe er oppkvikkende og blir for de fleste forbundet med kos og hygge. Det finnes mange gode grunner til å nyte noen kopper med kaffe, og visste du at bare det å tenke på kaffe kan gjøre deg mer våken?

Det er likevel en vanlig oppfatning at vi generelt bør begrense kaffeinntaket noe, spesielt med tanke på hvor mye koffein vi får i oss i løpet av en dag, og da kan det være flere som tyr til koffeinfri kaffe. Men er koffeinfri kaffe egentlig sunnere enn vanlig kaffe?

- Det er mange helsefordeler knyttet til kaffe, og det er få som er uenig i det. Noen tror likevel at koffeinfri kaffe er det sunneste, men det har faktisk ingen påviste helsefordeler å bytte fra vanlig kaffe til koffeinfri kaffe, sier Bjørn Grydeland, som er ansvarlig for presse og kommunikasjon i Norsk kaffeinformasjon - et opplysningskontor for kaffe.

Noen reagerer på koffein

Folk reagerer imidlertid ulikt på koffein, og de fleste kan innta 4-5 kopper daglig uten å oppleve negative bivirkninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer