Vektnedgang:

Er kosthold eller trening viktigst når man skal ned i vekt?

Dette mener ekspertene du bør tenke på hvis du ønsker å gå ned i vekt.

TRENING: Et visst aktivitetsnivå bidrar til mer stabil sultfølelse og generelt bedre form, bedre helse, mindre smerter, samt bedre humør, sier ekspert. FOTO: NTB
TRENING: Et visst aktivitetsnivå bidrar til mer stabil sultfølelse og generelt bedre form, bedre helse, mindre smerter, samt bedre humør, sier ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det kan være mange ulike grunner til at noen ønsker å gå ned i vekt. Det er også en forskjell på å ville gå ned få kilo eller mange kilo. Derfor er det viktig å huske at vi alle har forskjellige utgangspunkt - men noen ting går igjen når vi skal ned i vekt. Blant annet kan det være vanskelig å vite om vi bør fokusere på kostholdsendringer eller trening, spesielt i starten.

Hva tenker ekspertene?

Jostein Sæle, som er klinisk ernæringsfysiolog ved Evjeklinikken, sier at om du bør fokusere på trening eller kosthold i starten, kommer an på hvordan livsstilen din er i dag. Har du allerede et fint aktivitetsnivå kan det være mest nyttig å se på kosten.

- Om du er i moderat aktivitet (så du blir andpusten, for eksempel ved rask gåing, sykling, moderat trening) i én time hver dag, er dette absolutt bra nok for de fleste, og kosten blir da ditt hovedfokus fremover, sier Sæle, og fortsetter:

- På samme vis, hvis man føler man har god kontroll på kosten men aldri er i bevegelse, kan det være mest nyttig å øke aktivitetsnivået. For de fleste vil det dog være aktuelt å jobbe med begge deler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer