Er morgentrening bedre enn kveldstrening?

ETTERFORBRENNING: Kan tidspunktet du trener påvirke forbrenningen? FOTO: NTB
ETTERFORBRENNING: Kan tidspunktet du trener påvirke forbrenningen? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kroppen slutter ikke å forbrenne ekstra kalorier med en gang treningsøkta er over, men har det noe å si når vi trener?

Mens noen trener for å holde seg sunn og aktiv, trener andre for å gå ned i vekt. Noen er derfor opptatt av hvilken type trening som forbrenner mest kalorier og fett. Men stemmer det at kroppen faktisk forbrenner kalorier en stund etter vi er ferdig med å trene?

- Det stemmer at man får økt forbrenning etter trening. Denne økte forbenningen blir kalt Excess post-exercise oxygen consumption (EPOC) eller afterburn. EPOC handler om at man har høyere oksygenopptak etter trening sammenlignet med når man ikke har trent. Dette skjer fordi kroppen må restituere og sette i gang prosesser for å adaptere til treningen som ble påført kroppen, slik at kroppen tåler mer belastning i fremtiden.

Det sier Sander Andersen, som er daglig leder og treningscoach ved Entire Body AS, til KK. På grunn av dette har man sett at trening med høy intensitet skaper høyere forbrenning etter trening, sammenlignet med trening på lav intensitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer