Vektnedgang:

Er vektnedgang nesten umulig etter en viss alder?

Eller er det bare en dårlig unnskyldning å vise til alderen?

VEKTNEDGANG OG ALDER: Alder trenger absolutt ikke være noen hindring for å gå ned i vekt, mener ekspertene. FOTO: NTB
VEKTNEDGANG OG ALDER: Alder trenger absolutt ikke være noen hindring for å gå ned i vekt, mener ekspertene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å gå ned i vekt kan være vanskelig. Det er ikke alltid så lett å skulle endre mat- og treningsvaner til det bedre, og det er mange faktorer som kan avgjøre om vi lykkes i å gå ned i vekt eller ikke.

Kanskje har du hørt at det blir vanskeligere å gå ned i vekt når vi blir eldre? Jo eldre vi blir, jo vanligere er det å oppleve at kroppen ikke orker det samme som tidligere, og vi beveger oss kanskje mindre.

Men ifølge ekspertene KK har snakket med, er ikke alder i seg selv en hindring for å gå ned i vekt.

- Noen faktorer taler for at vekten vil øke

Klinisk ernæringsfysiolog i TINE, Anne Marie Skjølsvik, forteller til KK at det ofte er lettere å legge på seg jo eldre man blir, og særlig for kvinner etter overgangsalder:

- Både hormonnivå, kosthold, trening og søvnmønster virker inn på vekten. Samtidig ser man at aktivitetsnivået går ned, som gjør det mer utfordrende å holde vekten. Færre eldre trener styrketrening, som gjør at man også kan miste en del muskler, som igjen påvirker forbrenninga. Jo høyere muskelmasse, jo høyere forbrenning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer