Avokado:

Ernæringsekspert: - Jeg spør meg selv - er det virkelig nødvendig?

Nå kommer en light-versjonen av avokado. Men er den egentlig «ny»?

AVOKADO: Nå kommer det en lettere avokado. Dette mener ernæringsekspertene om nyheten. FOTO: NTB Scanpix
AVOKADO: Nå kommer det en lettere avokado. Dette mener ernæringsekspertene om nyheten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Spania får du i disse dager kjøpt en avokado som reklamerer med 30 prosent lavere kaloriinnhold, melder blant annet BBC - og nyheten splitter «avokado-communityen», verden over, hvis vi kan tillate oss å kalle det noe slikt. For avokadoen er jo elsket og fortært nettopp på grunn av sitt unike næringsinnhold og unike smak, med et fettinnhold på mellom 20-30 gram per frukt. (Ja, det er en frukt), og mange er skeptiske til en magrere variant.

Cathrine Øverås Frisvold er ernæringsfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hun har fått med seg nyheten om en lettavokadoen.

- Det skjer stadig noe nytt innen utvikling av nye sorter frukt og grønt, og det er spennende for oss forbrukere. Avokado er i vinden som aldri før, det skyldes bra næringsinnhold, god smak og mange bruksområder, sier Frisvold og legger til:

- Et høyt fettinnhold gir også en del kalorier, og for de som er veldig glad i avokado kan kanskje en lightvariant være nyttig for å unngå kalorioverskudd og vektøkning. Men, for de aller fleste av oss går det helt fint å spise vanlig avokado, som for øvrig har et høyt innhold av enumettet fett, som er gunstig for oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer